Material med många egenskaper

Lättare, billigare och framför allt lättare att hantera. Polymera material har en stark och ökande marknad, menar Nolato Industrial, som har en gemensam monter på Elmia Subcontractor för sina fem olika bolag.

– Bilindustrin är vår hetaste marknad just nu, säger Jan-Olof Söderholm, sälj- och marknadsnavrig på Nolato Industrial.

Nolato Industrial visar sin stora bredd på mässan och lyfter sina största kunders produkter – allt från bildelar till läkemedelsprodukter. Nolato Industrial utvecklar och tillverkar produkter i polymera material, såsom plast, silikon samt TPE. Bolaget erbjuder bland annat formsprutning, förbättring av befintliga produkter samt kombinering av olika material.

- Användningen av polymera material fortsätter att öka, fler och fler blir medvetna om materialets egenskaper och alla fördelar det innebär, säger Jan-Olof Söderholm.

– En stor del av vår verksamhet är just att förbättra befintliga produkter, till exempel att tillverka befintliga metalldetaljer i plast. Det ger lättare, billigare och mer lätthanterliga produkter.

På Elmia Subcontractor finns de flesta av Nolato Industrials leverantörer. Här passar bolaget på att träffa sina befintliga kunder, men också att hitta intressanta prospekt. Bland deras storkunder finns i dag Husqvarna och Volvo.

– Vi passar på att knyta nya kontakter som långsiktigt kan leda till nya affärer. Elmia Subcontractor är en väldigt viktig mötesplats för oss och utan tvekan den största mässan för vår typ av kunder, säger Jan-Olof Söderholm.

Varför ska man besöka er monter?

Vi tillverkar det andra inte kan. Faktum är att våra kunder ser oss lika mycket som en kunnig idé- och utvecklingspartner som en stark produktleverantör, säger Jan-Olof Söderholm.

Publicerad
2015-11-10
Bilder
Nolato Industrial består av fem olika bolag. På Elmia Subcontractor ställer de ut tillsammans och visar en mängd olika produkter.
Nolato Industrial består av fem olika bolag. På Elmia Subcontractor ställer de ut tillsammans och visar en mängd olika produkter.