Lyckad matchmaking tog dem till utställargolvet

För det tjeckiska företaget Ray Service började jakten efter nya samarbetspartners på Elmia Subcontractors matchmaking 2013. I dag är företaget en flitig utställare på mässan.
– Vi vill expandera i Skandinavien och det här är den bästa vägen att gå, säger Marek Pochylý, Key Account Manager.

Tjeckiska Ray Service tillverkar och tillhandahåller helhetslösningar inom kablage, elektronisk montering, elektronisk utrustning och kabelkomponenter. Efter flera års verksamhet bestämde sig företaget för att satsa på export – framför på skandinaviska marknaden. Resan startade på Elmia Subcontractors matchmaking, Connect, 2013.

– Jag fick höra att det var ett väldigt effektivt sätt att hitta nya samarbetspartners och bestämde mig för att börja där, säger Marek Pochylý.

Efter ett lyckat första deltagande som bland annat ledde till flera nya kontakter valde Marek Pochylý att återkomma året därefter.

– Jag blev helt överväldigad av alla bra affärsmöten vi fick till. Att delta i matchmakingen handlar verkligen om både kvalitet och kvantitet, säger han.

I år valde Ray Service att utöka sitt mässdeltagande på Elmia Subcontractor genom att ställa ut på mässgolvet. Marek Pochylý säger att han vill fånga upp även de besökare som inte deltar i matchmakingen.

– Det har gått jättebra. Vi har haft minst tio möten på tre dagar, där samtliga har varit intressanta. Jag tror definitivt på nya samarbeten inom en snar framtid.

Kommer ni tillbaka nästa år?

– Ja, utan tvekan. Jag har till och med rekommenderat andra lokala företag i Tjeckien att besöka Elmia Subcontractor. Det är absolut värt att komma hit.

Publicerad
2015-11-13
Bilder
Marek Pochylý och Jan Cisar på Ray Service.
Marek Pochylý och Jan Cisar på Ray Service.