Lyckad lansering tack vare Elmia Subcontractor

I Eigenbrodts monter syns allt från halkskyddsbeläggning till en kuvös. Men det är inom ett helt annat segment som Elmia Subcontractor har varit som allra viktigast för företaget.
– Mässan var avgörande för vår lyckade lansering till möbelindustrin. Här har vi träffat många viktiga kunder, säger Johan Karlberg, vd på Eigenbrodt.

Redan efter halva Elmia Subcontractor hade Eigenbrodt fått in flera intressanta leads och det som framför allt har lockat besökare till montern är alla kund- och demonstrationsapplikationer. Det mest tydliga exemplet är det höj- och sänkbara glasräcket/vindskyddet som tagits fram tillsammans med ErgoSafe.

– Vi har haft många besökare – framför allt många värdefulla besökare – och de har varit väldigt intresserade av vad vi visar i montern, säger Isabelle Åkerberg, marknads- och kommunikationsansvarig på Eigenbrodt.

Företaget grundades i Sverige 1920 av tysken Hubert Eigenbrodt och var från början ett tillverkande företag med kunder inom fordonsbranschen. Därefter har Eigenbrodt utvecklats till ett kunskapsbaserat bolag som erbjuder kundanpassade helhetslösningar inom främst gasfjädrar, inbyggnadskomponenter, lim och coating samt hydraulik. De stora kundsegmenten är framför allt generell industri, marin och off highway samtidigt som Eigenbrodt med åren även har vuxit inom möbelindustrin.

– Mer än 90 procent av det vi säljer är kundunikt. Det är väldigt roligt eftersom inget här är standard eller går att köpa någon annanstans, säger Johan Karlberg.

Eigenbrodt har ställt ut på Elmia Subcontractor i över tio år och vet hur en monter ska se ut för att den ska locka till sig besökare. Glassmaskinen är så klart ett roligt inslag, men Isabelle Åkerberg trycker på vikten av att visa hur produkterna fungerar på riktigt – i lösningarna.

– Vi är alltid väldigt nöjda med Elmia Subcontractor och det är många av våra kunder som har närmat sig oss här på mässan, säger Isabelle Åkerberg.

Publicerad
2015-11-12
Bilder
Isabelle Åkerberg och Johan Karlborg har haft intensiva dagar på Elmia Subcontractor med många besökare i montern.
Isabelle Åkerberg och Johan Karlborg har haft intensiva dagar på Elmia Subcontractor med många besökare i montern.