Leab presenterar nytt partnerskap

Mitt under Elmia Subcontractor presenterade Leab ett nytt partnerskap med Svensk Elektronikproduktion. Ett samarbete som stärker Leabs position i Sverige.
– Genom det här ökar vi koncernens Norden- och rikstäckning inom elektroniktillverkning vilket naturligtvis känns mycket bra, säger Martin Linder, koncernchef och vd på Leab.

Leab är specialiserade på kontraktstillverkning av elektronik med produktion i Lövånger, Uppsala och Tallinn. Samarbetet med Svensk Elektronikproduktion i Kungsbacka förstärker Leabs kompetens och servicenivå i Syd- och Västsverige.
– Från vår sida får tillgång till en helt ny kostnadseffektiv volymkapacitet, både i Sverige och i Estland, säger Jörgen Andersson, ägare och vd för Svensk Elektronikproduktion.

Fabriken i Lövånger startades 1972 och i början av 2000-talet växte företaget med två nya fabriker samt förvärvet av Wintech AB. Leab utvecklar och tillverkar bland annat elektronik för båt- och tågsäkerhet, larm och passersystem, mätutrustning och audioprodukter.
– Vi är en underleverantör av all möjlig elektronik till svensk industri. Vi hjälper till med konstruktionen och levererar en färdig produkt till svenska OEM-företag, säger Bosse Dahlström, försäljningschef hos nya partnern Svensk Elektronikproduktion.

Svensk Elektronikproduktion etablerades 1990 och finns med på Elmia Subcontractor i Leab Groups monter. Bosse Dahlström ser en trend i att allt fler svenska elektronikföretag tar hem sin produktion från Asien eftersom volymerna är för små, kommunikationen för trög och flexibiliteten för dålig. Det optimala enligt honom är att produktionen finns nära marknaden.
– Våra kunder har sin huvudmarknad i närområdet, här i Sverige eller övriga Europa. Det är exempelvis inte många maskintillverkare som har export till Asien, avslutar han.

Publicerad
2014-11-14
Bilder
Bosse Dahlström från Svensk Elektronikproduktion med Joey Tempest favoritmikrofon för studioinspelning framför sig.
Bosse Dahlström från Svensk Elektronikproduktion med Joey Tempest favoritmikrofon för studioinspelning framför sig.