Jubilerande 350-åring ser nya möjligheter

Det österrikiska företaget Welser Profile satsar stort på att hela tiden utveckla nya lösningar till sina kunder. Just nu är efterfrågan stor på kombinerade profiler.
– På så sätt kan vi leverera en artikel som kunden kan lyfta in i produktionen direkt, säger Camilla Wallin, marknadsansvarig på Welser Profile i Sverige.

Welser Profile är störst i Europa när det gäller specialtillverkade profiler och rör. De ställer ut på Elmia Subcontractor varje år och Camilla Wallin säger att mässan är ett ypperligt tillfälle för att både träffa befintliga och nya kunder. I år är det dessutom ett extra speciellt år eftersom företaget firar sitt 350-årsjubileum.
– Elmia Subcontractor är våra absolut viktigaste dagar när det gäller marknadsföring i Sverige och Skandinavien, säger hon.

Alla profiler som tillverkas är kundanpassade och produktionen finns i Österrike och Tyskland. Welser Profile har dessutom egen verktygstillverkning och ligger långt framme i rullformningstekniken. Tack var 60 formningssteg kan företaget tillverka extremt komplexa geometrier.
– Vi investerar väldigt mycket i utveckling och försöker se nya lösningar för att kombinera flera profiler, säger Camilla Wallin.

Utvecklingsarbetet gör samtidigt att Welser Profile kan ligga i framkant inom flera tekniker.
– Vår utvecklingskurva inom bockningsteknik har varit väldigt bra de senaste åren och vi är väldigt starka inom det segmentet. Det handlar bland annat om hyttprofiler till exempelvis fordon och traktorer.

Publicerad
2014-11-13
Bilder
Camilla Wallin och Sabina Appell, marknadsansvariga på Welser Profile i Sverige.
Camilla Wallin och Sabina Appell, marknadsansvariga på Welser Profile i Sverige.