Holmberg Cases löser kundens behov

Mellan Haparanda och Jönköping är det cirka 135 mil. Enkel resa. Ändå återkommer Holmberg Cases år efter år till Elmia Subcontractor.
– Även om företaget finns i Haparanda har vi våra kunder från Sundsvall och söderut. Då måste vi ut och visa upp oss, säger Holmberg Cases ägare Hasse Dahlbäck.

Holmberg Cases är störst i Skandinavien på kundanpassade flightcases i alla storlekar. Från små smidiga väskor till boxar stora som en container. Sedan 1976 har företaget skräddarsytt boxar till företag från en mängd olika områden. Men allt började med musikindustrin.
– Mellan 1976 och 1996 var vi 100 procent inriktade på musikindustrin, men kände att vi ville bredda vår kundkrets. I dag säljer vi cases för maskiner, mässutrustning, mätinstrument, arbetsstationer och som säljväskor, säger Hasse Dahlbäck.

All produktion sker i Haparanda och Holmberg Cases anpassar boxarna efter kundens behov. Deras största produkt är flightcases, främst i aluminium, som de monterar i fabriken. Väskorna i plast köper de in, men skräddarsyr själva den invändiga lösningen.
– Vår begränsning är egentligen fantasin. Vi klarar av det mesta utifrån de förutsättningar som vi får från kunden och presenterar sedan ett förslag till dem, säger Hasse Dahlbäck.
Eftersom Holmberg Cases finns i Haparanda är även Finland en stor och viktig marknad för dem.
– Våra kunder vill ha snygga och stryktåliga cases som går att frakta fram och tillbaka under många år, säger Hasse Dahlbäck.

Årets mässa är den 14:e i rad för Holmberg Cases och Hasse Dahlbäck säger att de första dagarna har varit mycket bra.

Publicerad
2014-11-13
Bilder
Hasse Dahlbäck framför Holmberg Cases flightcases i olika storlekar.
Hasse Dahlbäck framför Holmberg Cases flightcases i olika storlekar.