Högtryck på innovationsutställning

För andra året i rad visar tyske innovationsgurun dr Sascha Peters nyskapande material och produkter från världens alla hörn på arenan Subcontractor InnoDex.
– Ryktet om InnoDex verkar har spridit sig bland svenska designers. Många kommer särskilt för detta, säger en glad Sascha Peters.

Samtliga produkter i Sascha Peters utställning är internationella och många av dem visas på mässa för första gången.
– Jag har samlat innovationer utvecklade i bland annat USA, Tyskland, Belgien, Frankrike. Jag vill ge svenska designers och produktutvecklare en chans att se innovationer som aldrig har visats i Sverige tidigare. Och de verkar tycka att det är väldigt intressant, säger Peters.

Den produkt som hittills rönt mest uppmärksamhet bland besökarna är The Wooden eBike, en elcykel nästan helt byggd av trälameller. Ram och styre har formats, bundits och bearbetats i CNC-maskin. Batteri, kontrollenhet och alla kablar göms i ramen.
– Cyklar är något som alla kan förstå och relatera till. Många börjar här, för att sedan upptäcka fler och fler intressanta produkter, berättar Peters.

I utställningen finns bland mycket annat biologiska energipaneler av mossa, 3D-printat poröst gummimaterial som blir mjukt och flexibelt när det doppas i vatten, superlätt lasersintrad aluminium utvecklad i samarbete med Airbus, och 3D-printade möbler av biologiskt nedbrytbara polymertrådar.
– Här finns mycket spännande. Väldigt bra inspiration som ger många nya idéer, säger Shingo Mizuguchi från japanska Fujipoly, levererantör av silikondelar till elektronikbranschen. 

Publicerad
2014-11-12
Bilder