Häng med till Tyskland i vår, först till kvarn!

I april 2017 är det premiär för samlingsmonter i Elmia Subcontractors regi på Industrial Supply i Hannover. En gyllene chans att ta steget ut på den internationella marknaden. 

Workshop Hannover

Trycket att internationalisera blir allt högre för de svenska leverantörerna men det är inte bara uppförsbacke. Svenska företag har gott rykte och är attraktiva som leverantörer genom vår automatiserade produktion, öppna samarbetsklimat och kreativiteten. I vår ges möjlighet för svenska företag att stärka och etablera kontakter på tyska mässan Industrial Supply, del av Hannover Messe. En mässa som lockar besökare från hela världen.

– Jag ser satsningen som en del i arbetet att stärka den svenska industrins varumärke internationellt. Vi ger de svenska leverantörerna ett konkret stöd i sitt att arbete i att vidga sina marknader och skapa förutsättningar för sina affärer, säger Karla Eklund, mässansvarig Elmia Subcontractor.

 

Utställarnas behov utgångspunkt för upplägget

Som ett första steg i satsningen ordnade Elmia i augusti en workshop för intresserade företag. 30-talet leverantörer samlades och diskuterade vikten av internationalisering, önskemål, behov och förväntningar på ett deltagande i samlingsmontern på Europas största marknad. Efter input från leverantörerna har Elmia Subcontractor utformat konceptet kring samlingsmontern för att passa de deltagande företagen behov.

– Vi vet att det är en betydande satsning rent ekonomiskt för företagen, genom att gå samman kan företagen få större genomslag på mässan och draghjälp i sin internationalisering, säger Karla Eklund.

 

Gemensam flagg en styrka

Eklund får medhåll av branschorganisationernas företrädare, som samarbetar kring initiativet.

 – De undersökningar som vi har gjort bland våra medlemsföretag visar att ett deltagande på mässa i Tyskland ger väldigt bra utdelning. Här pratar vi dessutom om en stor monter som framhåller Sverige, som har ett gott renommé. Det ger ett helt annat genomslag, säger Fredrik Sidahl, ordförande FKG.

– Jag tycker att det här är ett jättebra förstasteg för många att ta sig ut på en internationell marknad. Det är stora mässor internationellt och mycket att tänka på. Att inte vara ensam är jättebra, säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

 

Är du också intresserad av att ställa ut i samlingsmontern? 

Välkommen att kontakta Lina Galow för mer information. Vi håller öppet för anmälningar fram till november enligt principen först till kvarn.

Publicerad
2016-09-22
Bilder
Workshop Hannover
Workshop Hannover