Gnosjö Automatsvarvning firar 40-årsjubileum

I år fyller Gnosjö Automatsvarvning 40 år. Lagom till jubiléet har företaget anställt sex nya personer och ökat sin hållbarhetssatsning.
– Vi trycker mycket på att det mesta i vår verksamhet ska vara hållbart, säger Anna Sandberg, vice vd och logistikansvarig.

Familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning köptes av Olle och Solweig Fransson 1974. Nu har det lilla företaget växt sig stort och 2013 omsatte det 68 miljoner kronor.
– Vi har samma tema då som nu – att hjälpa kunden med problemlösning. Har man en fråga ska vi kunna lösa det, säger Anna Sandberg.

Att ställa ut på Elmia Subcontractor varje år är en självklarhet för Gnosjö Automatsvarvning.
– Det betyder mycket för oss och är den enda mässan vi ställer ut på. En mässa man måste vara med på helt enkelt, säger Anna Sandberg.
Det var också på Elmia Subcontractor, för 14 år sedan, som Gnosjö Automatsvarvning hittade sin största kund.
– Det var på hösten år 2000 som vi fick en förfråga på mässan av Haldex Traction, som de hette då. De frågade om vi kunde hjälpa dem att leverera några produkter redan under samma vecka. Men det nobbade vi faktiskt då, på grund av att vi inte skulle hinna med det. Sedan kom de till oss efteråt och det blev affär då i stället, säger nuvarande vd:n Linda Fransson.

Haldex Traction har sedan dess sålts till BorgWarner, men är fortfarande kund hos Gnosjö Automatsvarvning. Till och med företagets största kund, och under årets mässa kom BorgWarner och besökte Gnosjö Automatsvarvning i montern.
– Det är kul att de tar sig tid att komma hit, säger Linda Fransson.

Publicerad
2014-11-12
Bilder
Linda Fransson, vd, Anna Sandberg, vice vd, Solweig Fransson och Olle Fransson från familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning.
Linda Fransson, vd, Anna Sandberg, vice vd, Solweig Fransson och Olle Fransson från familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning.