Fullfjädrat hos Lesjöfors

Med en av mässans största företagsmontrar storsatsar Lesjöfors som vanligt på Elmia Subcontractor. En satsning som lönar sig år efter år.
– Vi får alltid nya kunder, säger Henrik Berner, Strategic Sales och mässansvarig för Lesjöfors.

Anrika Lesjöfors, vars verksamhet startade redan på 1600-talet, är en institution på Elmia Subcontractor. Tillverkningen av fjädrar startade i mitten av 1800-talet. Företaget har också sedan länge varit en given utställare på norra Europas största underleverantörsmässa, och i år var inget undantag.

– Det är den enda naturliga samlingsplatsen för underleverantörer. Det är här man är helt enkelt. Elmia Subcontractor är vår enskilt största marknadsinsats varje år, säger Henrik Berner.

– Vi får nya kunder varje år och det är inga problem att motivera vårt deltagande.

I den 104 kvadratmeter stora mässmontern visar Lesjöfors upp sitt breda produktregister – från tråd- och banddetaljer till gas- och standardfjädrar.

– Fjädrar finns i stort sett all mekanik och vi exponerar oss mot alla kundkretsar. Det finns inga fjädertillverkare i Norra Europa som är så breda i produktutbudet som vi är.
En nyhet i årets monter är ventilfjädrar som Lesjöfors levererar till bilmotorer, främst i små och medelstora volymer.

– Amerikanarna har varit duktiga på detta länge, men nu siktar vi på att nå ut till företag som säljer reservdelar till eller trimmar och bygger om motorer samt motorklubbar.

Lesjöfors levererar bland annat fjädrar till Polestar Racing som kör i racingserien STCC. Precis som de senaste åren har Lesjöfors också upplåtit en del av montern till att visa upp en fullfjädrad racingbil, som företaget har sponsrat med fjädrar till i flera år. Det är Chalmers tekniska högskola i Göteborg som varje år ställer upp med en egenbyggd racingbil i en internationell tävling, Formula Student, där 75 europeiska universitet deltar.

Publicerad
2015-11-10
Bilder
Tony Andersson, försäljare, och Henrik Berner vid några av de många fjädrar de ställer ut på Elmia Subcontractor.
Tony Andersson, försäljare, och Henrik Berner vid några av de många fjädrar de ställer ut på Elmia Subcontractor.