Färgglad monter fixade nya kunder

Intresset för Carrus och Corropros korrosionsskydd var enormt under Elmia Subcontractor. På bara tre dagar blev fem kunder klara.
– Det har varit en mycket bra mässa och vi har haft folk här hela tiden, säger Carrus ägare Stefan Larsson.

Den färgglada montern bokstavligen bubblade under Elmia Subcontractors samtliga dagar. Och dessutom fick alla besökare var sin korrosionsskyddad tomte med sig hem.
Men Carrus och Corropros fartfyllda monter lockade inte bara nyfikna besökare – även potentiella kunder drogs till baljorna med svart, rött och gult plastpulver i.
– Det var en man som kom hit med ett trappsteg han skulle ha till en småbåtshamn. Vi värmde steget, stoppade ner det i plastkulorna och gav honom en färdig produkt direkt. En timme senare kom han tillbaka och sade att det blivit riktigt bra, säger Stefan Larsson.

Mannen från småbåtshamnen var inte den enda som såg Carrus och Corropro som möjliga samarbetspartners i framtiden. Stefan Larsson och hans son Jimmy Larsson hade fullt upp med att berätta hur ytbeläggningen går till, samtidigt som Corropros ägare Niklas Selsvik demonstrerade processen för åskådarna.
– Det är svårt att säga exakt hur många leads det blivit, men 4–5 kunder är helt klara. Så brukar det sällan vara på en mässa. Vi har skrivit ner alla som har visat intresse och det har blivit ett 100-tal namn i pärmen – på bara tre dagar, säger Stefan Larsson.

Själva processen som demonstrerades är ganska enkel. Först värms materialet upp till 300 grader, sänks ner i en virvelsintring där plastpulvret smälter, och efter en kort nedkylning är ytbeläggningen klar. Men, säger Stefan Larsson, det handlar inte bara om korrossionsskydd, utan även om greppvänlighet, elisolering eller rent av en del av designen. Dessutom är pulvret miljövänligt, klassat som livsmedel och extremt tåligt.
– Man kan säga att det här är vårt tredje ben inom företaget som vi funderar på att utveckla tillsammans med Corropro. Det är ett företag med enorm erfarenhet inom korrosionsskydd och som står för importen av Plastcoat-pulvret till Sverige, säger Stefan Larsson.

Carrus startade 2005 och är en mekanisk verkstad som bland annat tillverkar komponenter till grävmaskiner, hjullastare och truckar samt pulverlackerar och plastbelägger. Samarbetet med Corropro har nyligen påbörjats och det är första gången som Carrus ställer ut på Elmia Subcontractor.
– Responsen på mässan har varit enorm och det finns intresse från bland annat fordonsindustrin, möbelindustrin och vindkraftbranschen, säger Stefan Larsson.

Publicerad
2014-11-14
Bilder
Niklas Selsvik, från vänster, Stefan Larsson och Jimmy Larsson demonstrerade gärna ytbeläggningsprocessen får nyfikna besökare.
Niklas Selsvik, från vänster, Stefan Larsson och Jimmy Larsson demonstrerade gärna ytbeläggningsprocessen får nyfikna besökare.