Euroform storsatsar på läkemedelsbranschen

Först byggde de en helt ny anläggning på 2 000 kvadratmeter.
Därefter började jakten på kunder.
–  Det har gått fortare än jag trodde att få fart på affärerna, säger Håkan Jimstad, vd på plastföretaget Euroform.

Idag står segmentet medipharm, det vill säga medicinteknik och läkemedel, för knappt fem procent av Euroforms omsättning. 2018 beräknas den siffran ha stigit till 25–30 procent.
– Den prognosen bygger på de avtal vi har tecknat redan nu, säger Håkan Jimstad.

För Euroform, som startade redan 1968, är medicinteknik och läkemedel en relativt ny gren. Så sent som 2011 beslöt företaget att göra en storskalig satsning på det affärsområdet. Året därpå byggde man en helt ny anläggning i Motala som validerades under 2013. I år har man kört in sig och kommit igång med produktionen på allvar.
– Vi började med att bygga anläggningen – sen började vi jaga kunder, säger Håkan Jimstad.

Jakten har gett resultat och snabbare än väntat har produktionen taktats upp. Idag tillverkas injektionskanyler, sprutor och annan läkemedelsutrustning till både svenska och utländska företag.
– Det är en bransch som känns väldigt i ropet just nu.

Att ställa ut på Elmia Subcontractor är en del i företagets offensiva satsning.
– Dels vill vi hinna träffa befintliga kunder, dels vill vi hitta nya kontakter. Och det är framför allt inom medipharm som vi tror att vi har stora möjligheter. Vår fördel är att vi har sådan enorm teknisk bredd. Vi kan vara med i allt från att utveckla till att göra prototyper och stora serier.

Publicerad
2014-11-11
Bilder
Euroform omsätter cirka 50 miljoner euro och har 240 anställda. Här syns Håkan Jimstad, CEO Euroform (t v) och Patric Lindén, CEO Curoform Plastics Development Center.
Euroform omsätter cirka 50 miljoner euro och har 240 anställda. Här syns Håkan Jimstad, CEO Euroform (t v) och Patric Lindén, CEO Curoform Plastics Development Center.