Bufab frigör tid och pengar

De är oviktiga ända tills de tar slut. Då blir helt plötsligt C-artiklarna väldigt viktiga. Tack vare C-Parts Consolidation från Bufab kan tillverkningsföretagen ägna sig åt sin huvudsakliga verksamhet.

– Vi frigör tid och pengar, säger Martin Älverdal, Area Manager på Bufab, som ställer ut på Elmia Subcontractor.

Martin Älverdal, Area Manager på Bufab.Kärnan i Bufabs verksamhet är att vara en partner som tar hand om sourcing, kvalitet och logistik vad det gäller kundens C-artiklar. Det vill säga artiklar som är små, billiga och främst används vid kundernas montering. Kortfattat ser Bufab till att dessa artiklar finns på plats med rätt kvalitet när kunden behöver dem.

– Vi har tagit som vår core business att fokusera på C-artiklar och i stället kan företagen lägga fokus på dyra och komplicerade inköp med mycket pengar i, säger Mikael Carlsson, Global & Regional Business Developer Manager på Bufab.

En del i verksamheten är tjänsten C-Parts Consolidation som är speciellt framtagen för kunder som har många leverantörer och hanterar tusentals C-artiklar.

– Vi strukturerar inköpen och erbjuder kunden ett paket med artiklar så att det endast blir en enda leverantör. Det betyder att vi står för en ombokningsprocess och tar över leverantörens roll. Grundprincipen är då att kunden kan köpa alla sina C-artiklar från en part, säger Mikael Carlsson.

Tjänsten har Bufab haft i snart fem år och intresset från tillverkningsföretagen ökar. Framför allt handlar det om att effektivisera administration och lagerhållning.

Den uppgiften tar i stället Bufab sig an i en toppmodern och helautomatiserad logistikanläggning i Värnamo.

– Med C-Parts Consolidation får kunden en optimal logistikkedja för stora delar av sin artikelflora. Det frigör tid och resurser så att företaget kan hantera andra, mer viktiga saker, i organisationen. På så sätt är vi med och skapar en bekymmersfri vardag för dem, säger Martin Älverdal, Area Manager, Bufab.

Publicerad
2016-10-24
Bilder
Martin Älverdal, Area Manager på Bufab.
Martin Älverdal, Area Manager på Bufab.