Jesper Frykestig, inköpsansvarig på Autoliv AB:

”Besöket är inplanerat in i minsta detalj”

Autoliv i Sverige planerar sitt besök på Elmia Subcontractor i god tid. Förväntningarna är många och med tanke på tidigare erfarenheter vet Jesper Frykestig att han inte kommer att bli besviken.
– Det här är den enda mässan företaget går på gemensamt.

Autoliv i Vårgårda är mest känd för sina säkerhetssystem för fordon. De utvecklar och producerar allt från krockkuddar och säkerhetsbälten till fotgängarskydd och integrerade barnstolar. För att klara utmaningarna och den tuffa konkurrensen inom branschen ser företaget till att hela tiden förnya sina produktionsmetoder samt hitta nya effektivare sätt att arbeta på. En viktig del i den processen är Autolivs stora satsning på Elmia Subcontractor.
– Mässan har en bra bredd och täcker många tillverkningstekniker. Förhoppningsvis kommer vi liksom tidigare år hem med nya idéer och nya sätt att jobba på, säger Jesper Frykestig.
– Vi brukar säga att en nyanställd kan lära sig allt hen behöver veta under mässdagarna på Elmia. Man får en väldigt bra inblick i branschen, säger Jesper Frykestig.

Inköparna på Autoliv ser mässan som ett utmärkt tillfälle att träffa sina befintliga leverantörer samt få en möjlighet att prata med andra intressanta aktörer inom branschen. Företaget har idag cirka 140 serieleverantörer, spridda över hela världen, varav ett 10-tal kommer att finnas på mässan.

Jesper Frykestig poängterar att de även har som mål att hitta nya potentiella leverantörer.
– Det kommer att bli en effektiv mötesdag. Och ju närmare mässan vi kommer desto mer kommer vi att planera för vad vi ska göra där. Men precis som tidigare år finns det minst ett par intressanta seminarier och föreläsningar som jag ska försöka hinna med, säger Jesper Frykestig.

Publicerad
2014-11-03
Bilder
Autoliv Sverige utvecklar och producerar säkerhetsprodukter för fordon, till exempel bilbälten och krockkuddar.
Autoliv Sverige utvecklar och producerar säkerhetsprodukter för fordon, till exempel bilbälten och krockkuddar.