All-time-high i Smålandsstenar

Direkt efter att Elmia Subcontractor stänger på fredag, bokar företagen i Smålandsstenar plats till nästa års mässa.
– Vi är alltid med. Det är jätteviktigt att synas här. Det är så du bygger ditt varumärke, menar Fredrik Lidbacken, marknadschef på GA Tunnplåt.

Direkt innanför portarna till Hall A har ett antal företag från Smålandsstenar en samlingsmonter. Så har det varit ända sedan hallen öppnades för 14 år sedan.
– För oss är det självklart att vara med på mässan. Det finns ingen bättre plats att träffa kunder på än på Elmia Subcontractor. Det är en riktigt bra mötesplats, säger Fredrik Lidbacken.

Under de fyra dagar som mässan håller öppet räknar GA Tunnplåt med att hinna avverka fler kundbesök än man normalt klarar av på ett helt år. Detta fast majoriteten av kundstocken finns inom en radie av 15 mil från fabriken – som går för högtryck!
– Vissa talar om att det är lite trögt på marknaden, men vi har all-time-high. Vi har aldrig levererat så mycket som nu och vi har ökat volymerna med 15 procent i år, berättar Fredrik Lidbacken.

En av anledningarna är en investering i en maskin 2012. Den har lett till att de har kunnat ökat kvaliteten på standardformatprodukter – och sedermera volymerna.
– På mässan får vi tillfälle att berätta om våra investeringar. Det gäller att vara med och synas.

Montern är öppet utformad så att det ska vara lätt att möta kunder ”över gränserna”.
– Det är en stor fördel att ställa ut tillsammans. Vi kommer i kontakt med besökare som vi annars inte skulle träffat, säger Björn Karlsson, försäljningschef på Weland Lagersystem, en av medutställarna.

Publicerad
2014-11-12
Bilder
Fredrik Lidbacken, marknadschef på GA Tunnplåt, ett av sju företag i samlingsmontern.
Fredrik Lidbacken, marknadschef på GA Tunnplåt, ett av sju företag i samlingsmontern.