SKF Sverige AB

Nytt modulärt och flexibelt ställdon förenklar inbyggnader i flera användningsområden

Göteborg, 15 november 2017: SKF lanserar det flexibla elektromekaniska ställdonet CASM 100 bestående av flera olika moduler, vilket gör att det enkelt går att anpassa till flera olika inbyggnader inom en rad olika sektorer.
Ställdonet CASM 100 har flera användningsområden, däribland robotstyrning, hanterings- och packningsmaskiner, sorteringssystem och skärmaskiner. Eftersom det finns flera olika moduler kan kunden anpassa CASM 100 efter sina specifika inbyggnadsbehov och välja en optimal kombination av kostnad och prestanda. Valmöjligheten med en parallell motordesign ger en kompakt lösning för att ersätta hydraul cylindrar.

Underhållsfritt i många inbyggnader

Ställdonet förbrukar upp till 80 % mindre energi än pneumatiska lösningar och 50 % mindre än hydrauliska lösningar. Det kräver dessutom färre förbrukningsartiklar då det, i flera inbyggnader, är i stort sett underhållsfritt och endast behöver eftersmörjas med standardfett. Hydraulvätskor och tätningar behöver inte heller bytas, vilket gör det mycket rent, kostnadseffektivt och miljövänligt.

CASM 100 har en linjär konstruktion som klarar mycket tuffa förhållanden, med lång livslängd och enastående precision och repeternoggrannhet. Ställdonet kan ta laster upp till 8 ton och en linjär hastighet strax under 1 meter/sekund.

CASM 100 har dessutom ett brett utbud av tillbehör, slaglängder upp till 2 m som gör att det passar en rad olika inbyggnader. Som extra säkerhet är den parallella motordesignen utrustad med manuell manövrering för att kunna hantera donet vid strömbortfall.

http://www.skf.com/se/products/linear-motion/stalldon/index.html
Publicerad
2017-11-16
Bilder