SKF Sverige AB

Nya vinkelkontaktkullager i prestandaklass SKF Explorer hjälper maskintillverkare uppnå ökad prestanda

Förbättrad design av befintlig produkt och ny alternativ kontaktvinkel för enradiga vinkelkontaktkullager ger möjlighet till högre varvtal, ökad tillförlitlighet och energieffektivitet.
Göteborg, 15 november 2017: I takt med att pumpar och kompressorer ska köras allt effektivare behöver lagren i de här applikationerna klara högre varvtal och ha högre tillförlitlighet och energieffektivitet.

Enradiga vinkelkontaktkullager i utförande Explorer har nu en förbättrad design, som hjälper tillverkarna att uppnå en ökad prestanda.

En av de nya förbättringarna är en optimerad mässingshållare. Den förbättrade geometrin och det starkare mässingsmaterialet minskar kraften mellan hållare och kulor och ökar hållarens styrka. Det gör att lagret klarar vibrationer, stötbelastningar och högre varvtal under krävande driftsförhållanden.

Det uppgraderade sortimentet med 40 graders kontaktvinkel ger en avsevärd ökning av gränsvarvtalet med upp till 30%.

Nytt alternativ med 25 graders kontaktvinkel

För applikationer med höga hastigheter har SKF dessutom utvecklat ett sortiment av enradiga vinkelkontaktkullager med 25 graders kontaktvinkel. En ny geometri i löpbanan i kombination med den omkonstruerade mässingshållaren ger ytterligare 20% högre gränsvarvtal jämfört med utförandet med 40 graders utförandet.

Lagren i prestandaklass SKF Explorer är resultatet av många års utveckling och samlad kunskap inom lagerkonstruktion, tribologi, metallurgi samt smörj- och bearbetningsteknik.

http://www.skf.com/se/products/produktnyheter/2017-09-20%20enradiga%20vinkelkontaktkullager.html
Publicerad
2017-11-16
Bilder