National

Nu ger vi järnet

Nationalkoncernen satsar brett och ställer ut med alla bolagen på Elmia Subcontracor.

Nationalkoncernen har sedan 1941 utvecklat ett framgångsrikt samarbete med industrin med ett särskilt fokus mot fordonsindustrin.

Koncernen består idag av följande företag:

• National Halmstad ( National Gummi AB)
• National Bredaryd ( DX Plastic AB)
• National Högsäter ( JABA Group AB)

Sedan 2014 ingår National Bredaryd (DX Plastic) i Nationalkoncernen. Bredarydsföretaget är experter på extrudering av profiler och slang och kunderna finns inom Industri- och Medical, främst i Europa och USA.
-Vi omsätter idag ca 24 miljoner. Med alla nya projekt som är på väg in räknar vi med att omsätta närmare 40 miljoner inom 2 år säger Cristian Hallin, VD på Bredarydsfabriken. Vi har därför bestämt oss att sätta spaden i marken och bygga en ny ändamålsenlig fabrik i Bredaryd meddelar Cristian.

I december 2016 blev senaste förvärvet klart, National Högsäter (JABA Group AB). De har 30 års erfarenhet av att tillverka formpressade absorbenter i fibermaterial och tillhör idag toppskiktet i Europa när det gäller denna typ av produkter.
_ Vi får många nya förfrågningar varje vecka, främst från företag i Sverige, Tyskland och England säger Magnus Arkholm, delägare i Högsätersfabriken. Vi har arbetat länge inom fordons- och möbelindustrin. Nu börjar vi även titta på byggindustrin i Sverige. Här finns en stor potential med många intressanta företag.

National Halmstad (National Gummi AB) är det företag som funnits längst inom koncernen.
-Det var ju här allting började säger Johan Rössel, delägare i koncernen. Nu är vi Halmstad inne i ett skede där vi växer.

-Vi håller för tillfället på att bygga en ny produktionslokal för ett projekt inom automotive säger Tom Rössel, Vd på National Halmstad. National har idag ett väldigt tätt samarbete med Automotive.
-Idag har vi 2 st medarbetare som sitter på Volvo PV och Volvo LV ett antal dagar i veckan och hjälper till att utveckla artiklar, främst för att dämpa ljud, vibrationer och gnissel ( NVH-artiklar )

För att klara av kundernas krav har National Halmstad ett eget ljudlab, där det testas olika materialkoncept för att på det viset få fram de bästa egenskaperna för kunderna.
-Inte bara Automotive utan även bygg- och möbelindustrin är idag en viktig kund till National säger Tom.

-Förutom det håller vi även på med mycket nyutveckling på gummisidan som är väldigt spännande.
Mer om detta kan ni läsa i nästa nummer utav Plastforum avslutar Tom

National har i år 2 olika montrar på årets Elmiamässa för att kunna möta branschens intresse för koncernförtagens produkter.

På bilden. Medarbetare på National med några av de produkter som Nationalkoncernen tagit fram, i nära samarbete med kunderna.ZA

Publicerad
2017-10-25
Bilder