Nomo Kullager AB

NYHET: Timken Revolvo SNQ [SN-Quick] delade cylindriska lagerhusenheter

Nu presenterar Nomo Timken Revolvo SNQ - lagerhus delbara ända ner till axeln och med en helt ny unik innovation med lagerhuset delat i 45 graders delningsvinkel. SNQs design är en världsnyhet som presenterades på Hannovermässan i april 2015. Delningsvinkeln medger att huset skjuts åt sidan utan att axeln berörs.
Perfekt för svåråtkomliga platser och snabb montering. Jämför detta med demontering/montering av motor + koppling + axlar samt intrimning.
Med hög prestanda och enorma fördelar gällande montering och kontroll i trånga utrymmen och svåråtkomliga miljöer är Timkens delbara lager mycket fördelaktiga inom bland annat gruvindustrin, stålindustrin och inte minst marinindustrin och som exempel på applikationer där Timken SNQ reducerar tiden på ett lagerbyte med flera hundra procent är propelleraxlar. Bara att skruva av överdelen och innerdelen, knäppa upp clipen och byta.

Exempel på andra applikationer är fläktar, transportband, krossar, stora elektriska motorer, cementugnar och överallt där man använder långa axlar, svåråtkomliga platser och trånga utrymmen.

Dessutom är Timken delbara lager en säkerhetsinvestering då man enkelt och snabbt kan besiktiga lagrets status och smörjmängd och på så sätt undvika långvariga och kostsamma driftsstopp.

Demonstration i monter A01:26.

http://nomo.se/
Publicerad
2015-10-23
Bilder
Dokument