Trelleborg Sealing Solutions Sweden AB

Appar ger bästa kollen

Sedan lanseringen av Iphone 2007 har marknaden för appar exploderat. Trelleborg satsar på att leverera användarvänliga program som ger företagets målgrupper möjlighet att spara tid, minska sin arbetsbelastning och lösa problem.

Idag erbjuder Trelleborgkoncernen över 20 appar, främst för Iphone, men även för Android-enheter, och flera är på gång i framtiden. Varför? Det visar sig att människor samverkar med Trelleborg mer och mer via mobila enheter, och nischade appar kan förbättra användarupplevelsen avsevärt. Det kan handla om att hitta det optimala däcktrycket för en traktor, beräkna vilken vibrationsdämpande lösning som är mest lämpad, eller få tillgång till de senaste presentationerna från investerarmöten. Apparna är ett bra komplement till vanliga webbplatser, där allt innehåll finns tillgängligt. Apparna riktar sig till användare som ofta behöver snabb tillgång till data för att utföra specifika uppgifter, både i och utanför kontorsmiljön.

Ett affärsområde inom Trelleborgkoncernen som är mycket närvarande i appvärlden är Trelleborg Sealing Solutions. Utvecklingen tog fart under 2010 i och med lanseringen av ISO Fits-appen, som hjälper användare att fastställa toleranser enligt ISO 286. Konceptet baseras på Trelleborgs strategi för alla appar som utvecklats hittills.
– Appen hjälper vår primära målgrupp, främst konstruktörer och utrustningstillverkare, att spara tid, minska sin arbetsbelastning och lösa specifika problem. Den ska vara lättillgänglig och fungera 24/7. Det handlar om att det ska vara enkelt att göra affärer med oss, säger Wolfgang Heinrich, projektledare för webb- och mobillösningar inom Trelleborg Sealing Solutions globala marknadsförings- och kommunikationsavdelning.Under 2011 släppte Trelleborg Sealing Solutions sin andra app, Unit and Hardness Converter, riktad till konstruktörer som arbetar med tekniska måttenheter varje dag, och till konsumenter och andra som behöver konvertera måttenheter eller till och med valutor. Appen blev en omedelbar succé med höga nedladdningssiffror. En vecka låg den till och med före det populära Angry Birds-spelet på de tyska nedladdningslistorna.
Idag erbjuder Trelleborg Sealing Solutions 10 olika mobilappar, för såväl iOS som Android, och arbetet med att utveckla nya appar pågår kontinuerligt. Sammantaget har de kommit upp till cirka 1,2 miljoner nerladdningar och fler än 1 200 recensioner i App Store, med ett genomsnittsbetyg på 4,5 stjärnor av 5. Idéer till nya appar föds ofta internt, tillsammans med företagets kunder. Om en idé bedöms vara lämplig för utveckling skriver Wolfgang Heinrich ett konceptdokument som beskriver vad appen ska göra och hur den är tänkt att se ut. Han leder sedan projektet tillsammans med utvecklingsteamet i Indien tills appen publiceras.

Framtiden för applikationsutveckling inom Trelleborg verkar ljus, men Wolfgang Heinrich anser att det är fel att välja en strategi enbart riktad mot mobiler.
– Vi bör gå mot en strategi med flera enheter, och alltid utgå från det behovet. Vår online-verksamhet bör sikta på så många olika typer av enheter som möjligt. Snart kommer nya bärbara enheter att vinna terräng, säger han.

Välkommen till monter A05:15 så berättar vi mer!

http://www.tss.trelleborg.com/se

Publicerad
2015-11-09
Bilder