Thaiber AB

3D-printing i äkta fullfärg och miljövänligt

Nu kan man äntligen tillverka exakta 3D-objekt i över en miljon ICC färger. Unik teknik som arbetar helt miljövänligt.

Thaiber AB visar nu upp en ny teknologi för den nordiska marknaden – en 3D-skrivare som använder papper och färg som byggmaterial. Med otroliga objekt som resultat.

Vi nu kan göra äkta fullfärgs 3D-utskrifter, ICC-kalibrerat som vilket annat CMYK-tryck som helst. Systemet heter Mcor IRIS HD.

Genom att använda obestruket och återvunnet kontorspapper blir kostnaden och miljöpåverkan dessutom bara en bråkdel av andra 3D-system. Detta är utskrifter på allra högsta professionella nivå med egenskaper ingen annan kan konkurrera med.

Även färg och lim är vattenbaserat och gör att maskinen kan användas på skolor och universitet utan problem. Många har först svårt att tro att så enkla material ger så enastående resultat. Man tvivlar möjligen ett ögonblick – tills dess man ser en Mcor utskrift!

Objekten blir förvånansvärt hållfasta och stabila, men framför allt gör den ekonomiska aspekten att tekniken blir så intressant – jämfört med övriga 3D-tekniker kan utskrifterna tillverkas upp till 80 procent billigare än andra system.

Färgutskriftstekniken är unik och erbjuder ett spektra av färger som resulterar i detaljrika taktila 3D-modeller. Mcor IRIS HD fullfärgs 3D-skrivare innebär att man har tillgång till över en miljon olika färger.

Det gör den till den enda 3D-skrivaren i världen som kan erbjuda färgteknik av denna höga kvalitet. Färgerna är rika och korrekta från dataskärm till färdig utskrift. Skrivaren överträffar regnbågens färgspektra och levererar prototyper i realistiska färger med fantastisk detaljrikedom som gör resultatet verklighetstroget.

Någon efterbehandling är inte nödvändig, vilket ofta är fallet med andra tekniker. Då utskriften är klar har man ett perfekt resultat utan några som helst kompromisser. Dock kan man, om så önskas, efterbehandla modellen på olika sätt för att höja kvaliteten ytterligare. Man kan t.o.m använda objekten för formgjuting, ex.vis i sand. Eller belägga dem med elektroplätering, kromning och andra tekniker.

Ett stort område är GIS, dvs Geographic Information System. Med Mcor IRIS teknik kan man göra fantastiska utskrifter i färg och med rätt topografi över landskap, berg, städer - på ett sätt som ingen annan kan åstadkomma.

Tekniken kan användas inom tillverkningsindustrin för att utveckla nya prototyper, men även konstnärer, designers och arkitekter är viktiga målgrupper.

Skrivaren är lättplacerad och enkel att använda. Ett extra plus är den låga ljudnivån samt att maskinen inte avger några giftiga avfall eller dålig luft. För avancerade och större produkter finns möjlighet att dela upp föremålet i olika bitar som kan sammanfogas sömlöst.

Maskinerna klarar produktion dygnet runt i industriell miljö och är tuffa och slitstarka samtidigt som de är miljövänliga och tillfredsställer alla höga krav på passform, detaljrikedom och känsla.

Bilderna visar exempel på objekt tillverkade med Mcor IRIS 3D teknik. I princip finns ingen begränsning för vilka modeller som kan framställas.

http://www.thaiber.se

Publicerad
2015-10-09
Bilder