Connect: Competence

Fredagen den 16 november 2018 arrangerades en dag i arbetsmarknadens tecken på Elmia Subcontractor. Då arrangerades ett samarbete mellan Elmia och Trygghetsrådet matchmaking där industriföretag som söker efter rätt kompetens fick möjlighet att träffa arbetssökande tjänstemän. Dessutom fanns flera rekryteringsföretag på plats på Pop-up Expo i anslutning till arenan.

Trygghetsrådet har till uppgift att stötta uppsagda tjänstemän som söker efter ett nytt arbete. På matchmakingarenan Connect gavs möjlighet att knyta viktiga kontakter med tjänstemän så som tekniker, ledare, ekonomer, inköpare, säljare, administratörer m fl från regionen med angränsande län.

Även sistaårsstudenter från Jönköping Universitys internationella tekniska program deltog.

Totalt 24 företag hade möjlighet att delta och träffa intressanta kandidater i korta möten. Speedintervjuerna arrangerades i två pass, förmiddag och eftermiddag.

Det var kostnadsfritt att delta för företagen och är en unik chans att snabbt hitta nya medarbetare! I TRR Trygghetsrådets scenprogram under temat #ålderärbaraensiffra
deltog bl a Fredrik Reinfeldt och Annika Arpfors från Teknikföretagen.

Connect: Competence skedde i samarbete med TRR Trygghetsrådet, som har till uppgift att stötta uppsagda tjänstemän som söker efter nytt arbete.

 
Vi öppnar dörrar till framtidens arbetsliv