Pitch it! – Halva pengen till din exportsatsning

Funderar du på att utforska eller bredda dig på den internationella marknaden? Pitcha in din idé på Elmia Subcontractor och få halva kostnaden betald! I potten ligger totalt 2 miljoner. 

På höstens mässa arrangeras för första gången Pitch it! Ett unikt tillfälle för företag inom industrin att få hjälp med pengar till sin internationalisering.

Upplägget liknar det populära tv-programmet Draknästet, men här är det Tillväxtverket och Region Jönköpings län som går in som investerare, med 1 miljon var. Du som företagare pitchar din idé och vad du vill använda pengarna till. Är pitchen tillräckligt bra kan du lämna mässan med en check på upp till 250 000 kronor!

Vem får vara med?
Alla företag som har 2–49 anställda och omsätter minst 3 miljoner kronor är välkomna att pitcha.

Vad kan jag få bidrag för?
Du behöver köpa in extern kompetens, som till exempel en jurist eller en expert på din utvalda marknad. Du kan behöva projektanställa någon på plats för att komma igång på din nya marknad. Du kan också få bidrag för en del av dina nödvändiga resekostnader.

Hur mycket kan jag få?
I potten ligger totalt 2 miljoner och varje företag kan få 50 000–250 000 kronor. Du kan söka stöd för hälften av vad din planerade satsning kostar. Resten står ditt företag för. 

Så här går det till:
Du fyller i en intresseanmälan där du berättar om ditt företag, era planer för internationalisering och för vad du söker stöd. De bidrag, som juryn tycker är vassast, går vidare.

 

Mer info finns på www.tillvaxtverket.se/checkar

Blir det just du som får pitcha din idé inför juryn på Elmia Subcontractor i november?

I samarbete med: 

 

       

Läs mer om företagen som har gjort en liknande resa!

Lidhs Verktyg
Smålands Stålgjuteri