Pitch it! – Halva pengen till din digitaliserings- eller exportsatsning

Pitch it!

Funderar du på att utforska eller bredda dig på den internationella marknaden? Eller har du en idé om att stärka din konkurrenskraft genom att digitalisera? Pitcha din idé på Elmia Subcontractor och få halva kostnaden betald! I år ligger potten på totalt 2,5 miljoner. 

2016 års Elmia Subcontractor arrangerades för första gången Pitch it! Ett unikt tillfälle för företag inom industrin att få hjälp med pengar till sin internationalisering.

Nytt för i år är möjligheten att söka pengar för både internationalisering och digitalisering  - särskilt öronmärkta för tillverkande företag.  

Upplägget liknar det populära tv-programmet Draknästet, men här är det Tillväxtverket och Region Jönköpings län som går in som investerare, med 2 miljoner respektive 500 000 kr. Du som företagare pitchar din idé och vad du vill använda pengarna till. Är pitchen tillräckligt bra kan du lämna mässan med en check på upp till 250 000 kronor!

 

Pitch It 2017

Vem får vara med?
Alla företag som har 2–49 anställda och omsätter max 100 miljoner kronor är välkomna att pitcha.

Vad kan jag få bidrag för till internationalisering?
Du behöver köpa in extern kompetens, som till exempel en jurist eller en expert på din utvalda marknad. Du kan behöva projektanställa någon på plats för att komma igång på din nya marknad. Du kan också få bidrag för en del av dina nödvändiga resekostnader.

Vad kan jag få bidrag för till digitalisering?
Projektet ska öka företagets digitala mognad och skapa nya värden i företaget. Det kan handla om allt från att ta fram en digital strategi till att identifiera nya affärsmodeller och digitalisera företagets verksamhet och processer. Syftet med checken är att ge små företag möjlighet att ta in extern kompetens i denna typ av utvecklingsarbete.

Hur mycket kan jag få?
I potten ligger totalt 2,5 miljoner och varje företag kan få 50 000–250 000 kronor. Du kan söka stöd för hälften av vad din planerade satsning kostar. Resten står ditt företag för. 

Så här går det till:
Du fyller i en intresseanmälan där du berättar om ditt företag, era planer för internationalisering eller digitalisering och för vad du söker stöd. De bidrag, som juryn tycker är vassast, går vidare

 

Mer info finns på www.tillvaxtverket.se/checkar

Blir det just du som får pitcha din idé inför juryn på Elmia Subcontractor i november?

I samarbete med: 

 

Science Park
Jönköping Handelskammare Jönköping University  

Se klippet från Pitch It - 2016