Nytt från Elmia Subcontractor

Byta kolfiber mot stål, men ändå minska vikten. Den möjligheten såg SSAB i solbilsprojektet JU Solar Team under Elmia Subcontractor i fjol.

Byta kolfiber mot stål, men ändå minska vikten. Den möjligheten såg SSAB i solbilsprojektet JU Solar Team under Elmia Subcontractor i fjol.
– Höghållfasta stål är framtiden. Det handlar om resursutnyttjande och att ha rätt stål i rätt applikation, säger Pierre Bergsten, Production Efficiency Specialist på SSAB.

14 september 2017 Läs mer
Skissbild över den nya inspirationsarenan på Elmia Subcontractor.

Elmia Subcontractor tar Internet of Things in i tillverkningsindustrin. På mässans nya inspirationsarena varvas utställare och intressanta föredrag – allt med fokus på den uppkopplade teknikens många möjligheter.

31 augusti 2017 Läs mer
Underleverantörsbarometern från Sinf:

Det råder full fart i såväl försäljning som produktion hos svenska underleverantörer. Två av tre underleverantörer, 64 procent, ökar omsättningen och 58 procent förväntar fortsatt ökad orderingång under innevarande kvartal. Därtill upplever 92 procent att det är någon typ av högkonjunktur. Även om konjunkturen är fortsatt stark, är det bristen på utbildad arbetskraft som bekymrar. Ändå är det rekordmånga underleverantörer som planerar att anställa, men det har aldrig varit så stor brist på utbildad arbetskraft som nu.

21 augusti 2017 Läs mer

ConnectFler handplockade inköpare och större träffsäkerhet än någonsin. Väletablerade affärsmöteseventet Subcontractor Connect uppgraderas!

28 juni 2017 Läs mer

Bending Group

Bending Group levererar både trä- och stålprodukter till möbelindustrin och var en av utställarna på Interior Competence & Components på Elmia Subcontractor 2016. 

28 juni 2017 Läs mer

Pitch it!

Under höstens mässa arrangeras Pitch it! för andra gången. I år ligger 2,5 miljoner kronor i potten, till satsningar inom digitalisering och internationalisering.

28 juni 2017 Läs mer

Svenska företag är mer villiga att flytta hem sin produktion än våra nordiska grannar. Men fortfarande är det en större utflyttning än hemflyttning. Det visar ny forskning från Lunds tekniska högskola.

– Det är inte korrekt att det är en trend med hemflyttning, säger Jan Olhager, professor i strategisk produktionsteknik, Lunds universitet.

29 maj 2017 Läs mer

Kundens behov av flexibilitet och kvalitetsmärkning gör att viss produktion kan flytta tillbaka till Sverige. Det menar Andreas Simonsson, vd för Interal i Habo.

– Där ser vi en trend som kan behålla jobben i Sverige, säger han.

29 maj 2017 Läs mer

Elmia Subcontractors samlingsmonter på tyska Industrial Supply i slutet av april föll väl ut. Satsningen grundar sig i mässans samarbete med Hannover Messe och blev ett bra avstamp på den tyska marknaden för 13 deltagande leverantörer. 

29 maj 2017 Läs mer

Glädjande nyheter; mer än hälften av underleverantörerna ökar omsättningen.

Oroväckande utveckling; lika många kunder kräver längre betalningstider.

Det visar Underleverantörsbarometern som presenteras av Svensk Industriförening Sinf i Anderstorp i dag.

-          Näringsminister Mikael Dambergs tankar om lagstiftning har aldrig varit så relevanta som nu. Tyvärr visar kundernas uppfinningsrikedom för att skjuta på betalningarna inga gränser. Trixandet kan innebära att det inte bara behövs en lagstiftning utan också en uppförandekod, menar Anders Ekdahl, VD Svensk Industriförening Sinf.

20 april 2017 Läs mer

Donald Trump drog USA ur frihandelsavtalet Trans-Pacific Partnership och vill förhandla om Nafta-avtalet. Men för europeiska underleverantörer kan handeln med USA inledningsvis få ett uppsving.

– Trump har aviserat flera infrastrukturprojekt på vägar, flygplatser och hamnar som leder till ökad efterfrågan av produkter, säger Henrik Isakson, ämnesråd på Kommerskollegium.

För att stärka sin position som en av nordens viktigaste aktörer för mässor och mötesplatser inom industrisektorn har Elmia nu tagit ett tydligt steg i sin strategiska satsning. Sedan den 23 februari är Stefan Gustafsson Ledell ny sektorchef på Elmia.

Det går bra nu.

Svenska underleverantörer redovisar ett bättre slut på 2016 och en bättre början på 2017 än förväntat. Detta enligt Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf. Ändå höjs ett varningens finger.

-         Visst finns det tillväxt och jobb i de mindre och medelstora företagen. Vad entreprenörerna behöver nu är kapital för att finansiera sina kunder och det uppstår problem när bankerna inte vill ta någon risk. Bristen på kapital riskerar helt enkelt att bli en bromskloss för den positiva utvecklingen och detta måste vi finna en lösning på, menar Anders Ekdahl, VD Svensk Industriförening Sinf.

07 februari 2017 Läs mer

Sveriges största industrievent, Elmia Subcontractor, har återigen stärkt sin position som den främsta marknadsplatsen. Med nya affärer och viktiga diskussioner.

– Vi lyfter industrins centrala frågor just idag, visar på morgondagens tekniska möjligheter och förstår kraften i ett handslag vid affär, säger Karla Eklund, mässansvarig Elmia Subcontractor.

11 november 2016 Läs mer
Anders H. Gustavsson från Volvo Cars och Bo Andersson samtalade inför en storpublik på Elmia Subcontractors scen.

Det händer mycket inom fordonsindustrin. Ny teknik, nya bränslealternativ och inte minst ett nytt konsumentbeteende. Lägg där till flera nya och växande marknader.
– Självklart är det så att detta ger möjligheter för underleverantörerna, sade Bo Andersson, vd för Bo Group Enterprises, under Elmia Subcontractor.

11 november 2016 Läs mer

Innovationer inom konstruktion och design ökar hela tiden – och bäst koll på utvecklingen inom området har Dr. Sascha Peters. På Elmia Subcontractors avslutande dag visade han vilka smarta material som är på ingång.

11 november 2016 Läs mer
Mafalda Gramaxo, vd på AIMMAP, tillsammans med Pedro Sousa från TSF-Trofa och Rafael Campos Pereira från AIMMAP.

Hög kvalitet och kundanpassade produkter. Det är vad den portugisiska metallindustrin har att erbjuda svenska företag. På Elmia Subcontractor ställer 15 företag ut i landets samlingsmonter.
– Vi har väldigt konkurrenskraftiga underleverantörer inom den här branschen, säger Mafalda Gramaxo, vd för AIMMAP.

11 november 2016 Läs mer
Lars Reinholdz, Sales Manager, Mastec.

När det gäller uppdrag har den svenska privatägda industrikoncernen Mastec verkligen en blandad kompott. Men deras mission är i slutändan alltid densamma, att höja sina kunders konkurrenskraft.

10 november 2016 Läs mer
Jonas Ireklint, fabrikschef, och Anders Rittfeldt, marknadschef, från WOG Trä.

Ta chansen att se vad möbelindustrins underleverantörer har att erbjuda. Den nya satsningen Interior Competence & Components på Elmia Subcontractor är ett spännande inslag i hall C.

– Vi ser redan fram emot nästa år, säger Anders Rittfeldt, marknadschef på WOG Trä.

10 november 2016 Läs mer
I juryn som bedömde företagen ingick, från vänster, Jonas Ekeroth, Handelskammaren Jönköpings län, Håkan Bäckström, EKN, Tony Meurke, Tillväxtverket, Max Sundvall, EEN, Karolina Borg, Region Jönköpings län, samt Johannes Falkeström, Business Sweden. Moderator var Malin Jönsson från EEN.

Pitch it! Ett nytt inslag på Elmia Subcontractor där ett företag kan få 250 000 kronor i bidrag inför en kommande exportsatsning. Ett av företagen som kom igenom nålsögat var QTech i Anderstorp.

– Det svåraste var att få med så mycket som möjligt i presentationen och inte missa något viktigt, sade företagets vd Glenn Wilander efteråt.

10 november 2016 Läs mer
Anders Ekdahl, vd på Svensk Industriförening Sinf, presenterade Exportkartläggningen.

De personliga kontakterna är viktiga vid en exportsatsning. Det framgick när Anders Ekdahl, vd på Svensk Industriförening, presenterade Exportkartläggningen 2016 under Elmia Subcontractor.
– Vi ser bland annat att mässdeltagandet är väldigt betydelsefullt, sade han.

10 november 2016 Läs mer

Tillverkningen hos det lokala Jönköpingsföretaget Prototal är indelad i två områden – plast och metall. Men sedan finns det oändligt av unika lösningar och kombinationer. Företaget lägger mycket krut på att visa upp bredden under mässdagarna.

10 november 2016 Läs mer
Lord Whistleton och Patrik Möller lyssnar noggrant på när Werner Hilliges från Almi berättar om det 3D-printade materialet.

Unika produkter, nya material och innovativa konstruktioner. Innovationsarenan Subcontractor InnoDex har de senaste åren lockat mängder av designers och konstruktörer under Elmia Subcontractor. Så också i år.

10 november 2016 Läs mer
Peter Nayström, generalsekreterare, Gjuteriföreningen

Gjuteriföreningen lanserar på Elmia Subcontractor en klimatindikator som påvisar skillnaden i klimatpåverkan mellan inhemskt och importerat gjutgods. Tillverkning av gjutgods är en energiintensiv process oavsett var i världen produktionen sker, men Sverige sticker ut som ett lovvärt föredöme. 

10 november 2016 Läs mer
Carmen Quinders, längst fram, tillsammans med delegationen från Nederländerna under Subcontractor Connect.

Cirka 200 möten på två dagar mellan sammanlagt 85 företag från 17 länder. Subcontractor Connect fortsätter att vara en viktig mötesplats för nya affärer.

10 november 2016 Läs mer
Alexander Larsson ställer ett stort hopp till företagets nya längdsvarv.

Arentorps Legoindustri ska få upp tillverkningsvolymerna – och det med en ny längdsvarv. Tidigare i veckan inleddes installationen av Star 32-JN.
– Det här betyder jättemycket för oss, konstaterar produktionsledaren Alexander Larsson.

09 november 2016 Läs mer
Giedrius Valuckas, Lithuanian Engineering Industry.

Litauen väljer av tradition att profilera sig hårt på Elmia Subcontractor. Landet från andra sidan Östersjön har haft en samlingsmonter på mässan i 15 års tid. I år inkluderar den 14 företag. Sedan ställer dessutom ett antal litauiska företag ut på egen hand.

09 november 2016 Läs mer
Fredrik Sidahl, vd på Fordonskomponentgruppen, ser egentligen inget paradigmskifte med digitaliseringen. Det nya är bara att överföringshastigheten har blivit snabbare och möjligheten till att lagra data blivit större.

Vad innebär digitaliseringen för svenska underleverantörer? Det var huvudfrågan när tankesmedjan AutomaTHINK arrangerade ett panelsamtal under Elmia Subcontractor.
– Det måste bli mer konkret för att vi som leverantörer ska veta vad vi har för nytta av det, sade Fredrik Sidahl, vd för Fordonskomponentgruppen, under samtalet.

09 november 2016 Läs mer
Frida Boklund, Fredrik Sidahl och Anna Gillek Dahlström vara alla oroliga över den osäkerhet som finns om Donald Trumps politik.

Sitt still i båten. Det var rådet till Sveriges företag från experterna när Donald Trump diskuterades under Elmia Subcontractor Direct på onsdagsförmiddagen. Men osäkerheten kring den nya presidentens politik skapar ändå en viss oro.
– Jag tror att rädslan till stora delar tyvärr är befogad, sade Anna Gillek Dahlström, regionchef för Svenskt Näringsliv i Jönköpings län.

09 november 2016 Läs mer
Anders Wikman på GKN Aerospace samarbetar gärna med fler svenska underleverantörer.

Med rätt kompetens, inställning och uthållighet kan svenska underleverantörer göra flygbranschen en tjänst. GKN Aerospace öppnar nämligen för fler samarbetspartners.
– Men det gäller att företagen är beredda att satsa fullt ut, sa Anders Wikman.

09 november 2016 Läs mer
Dirk Scherer, Agneta Johansson och Patrik Boberg i Freudenbergs monter.

Det är gott om nya innovationer på Elmia Subcontractor. Tyska Freudenberg, världsledande inom tätningsteknologi, visar bland annat ett nytt polyurethanmaterial och ett nytt fluorgummi för axeltätningar.

09 november 2016 Läs mer
Boris Berlins karriär spänner över 40 år och han har vunnit flera internationella priser för sin design.

Varje material har sin själ. Orden kommer från Boris Berlin, från designhuset Iskos-Berlin i Danmark, och föreläsningen ”Design crossroads on material” på InnoDex-scenen under Elmia Subcontractor.

09 november 2016 Läs mer

AnVa Polytechs miljögummi fick självaste Volvo Cars att spetsa öronen. I dag samarbetar företagen framgångsrikt – vilket framgick på Elmia Subcontractor.

09 november 2016 Läs mer
Diana Drewes och dr Sascha Peters, Haute Innovation

Subcontractor InnoDex har etablerat sig som en riktig publikmagnet på mässan. Här kan man se och känna på innovationer från hela världen och lyssna på inspirerande föreläsningar under hela veckan.  

09 november 2016 Läs mer
Jens Karlsson presenterar flera produktnyheter hos EB Group.

Utställaren BE Group Sverige tar vara på möjligheten att presentera flera nyheter på Elmia Subcontractor. En av dem är den metallbelagda tunnplåten Magnelis som BE Group har börjat lagerhålla det här året. Det är en nyskapande metallbeläggning som ger skydd i tuffa krävande miljöer.

09 november 2016 Läs mer
Tre företrädare för leverantörsnätverket High Voltage Valley, Joakim Sundberg, Kathrine Abrahamsen och Roger Karlsson.

Vad krävs för att ett lyckat leverantörsnätverk ska fungera? High Voltage Valley ger gärna svar på den frågan under Elmia Subcontractor. De är själva ett nätverk bestående av en grupp företag som alla är leverantörer till ABB.

09 november 2016 Läs mer
Valutafrågan är den största oron för de svenska företagen vad gäller Brexit, menade panelen under Subcontractor Direct under tisdagen.

Hur mycket oroas de svenska underleverantörerna av Brexit? Inte särskilt mycket, enligt Stephan Bengtsson, vd på Safeman. Det säger han under en paneldebatt under Elmia Subcontractor.

08 november 2016 Läs mer
Framtidens smarta inköp diskuterades på Elmia Subcontractor

Digitalisering och hållbarhet ur inköparens synvinkel. Det var ämnena för mässans stora diskussion under tisdagen. Hur tänker storföretagen och vad visar forskningen?

08 november 2016 Läs mer
Försäljaren Per Sundqvist visar upp produkten Nanorade på Elmia Subcontractor.

Lebo Production har tagit fram en revolutionerande gummilist för åkbara städmaskiner. Det unika materialet som visas på Elmia Subcontractor ser ut att lyfta Stockholmsföretaget mot nya höjder.

08 november 2016 Läs mer
Sebastian Karlsson och John Engholm, från Serendipity, pratade om ökad tillväxt under Elmia Subcontractor.

Våga växa genom att förvärva andra bolag. Det är inte så komplicerat som det kan verka. Det var slutsatsen från det föredrag som Sebastian Karlsson och John Engholm, från bolagsgruppen Serendipity, höll på Functional Food under Elmia Subcontractor.

08 november 2016 Läs mer
Fristad Plast har ställt ut på Elmia Subcontractor sedan mitten av 1990-talet och Niclas Forsström säger att de hinner med att träffa ett 50-tal kunder under mässans fyra dagar.

För två år sedan började Fristad Plast tillverka blad i bioplast till Salmings innebandyklubbor. Det var något som gick hem hos spelarna.
– De gillar det här bladet eftersom bollen glider bättre än med traditionell plast, säger Niclas Forsström, vd, Fristad Plast som har deltagit på Elmia Subcontractor i 20 år.

08 november 2016 Läs mer
Nicole Bångstad, Junior Ekonomon, Swedbank

En majoritet av underleverantörerna vill se en lagstiftning när det gäller betalningstider. Det visar Underleverantörsbarometern och Vägvisaren som presenterades under Elmia Subcontractor.
– Det är det enskilt största problemet just nu, säger Anders Ekdahl, vd för Svensk Industriförening Sinf.

08 november 2016 Läs mer
Jacob Clewåker, vd för SAC Shanghai i Sverge, har goda minnen från Elmia Subcontractor.

SAC Shanghai har märkt av nyttan med Elmia Subcontractor.
– Fjolårets mässa var sensationell och vi fick mängder av potentiella kunder, säger Jacob Clewåker, vd för den svenska enheten.

08 november 2016 Läs mer
På Elmia Subcontractor presenterar Klarvik sin nya satsning på 3D-ritning. Här representerade av Fredrik Karlsson, produktionschef, Malin Karlsson, ekonomi, och Jerker Blomqvist, vd.

Nu kan Klarvik verkligen kalla sig för en helhetsleverantör inom aluminium. I sin monter på Elmia Subcontractor presenterar företaget sin nya ritsatsning.

08 november 2016 Läs mer
Lars Wester är storkundsansvarig på Horda Stans.

Tuffare krav om en tystare ljudmiljö har fått Horda Stans att vässa sin tillverkning. Det småländska företaget satsar hårt på återvunnen textil- och polyesterfiber ­– som anses ha mycket goda ljuddämpande egenskaper, som de visar på Elmia Subcontractor.

08 november 2016 Läs mer
RUPF Industries säljbolag i Skandinavien är relativt nystartat och Johan Bunse, till vänster, är försäljningschef för hela området. Wolfram Krause, ansvarig för utveckling och implementering av gummi och metalldelar, finns med som expert under Elmia Subcontractor.

När Scania presenterade sin nya lastbilsgeneration i slutet av augusti satt en länkarm från RUPF Industries i såväl hytten som chassit. Nu visas den på Elmia Subcontractor.

08 november 2016 Läs mer
Anders Wikman från GKN Aerospace

Flygindustrin når nya höjder och möjligheterna för svenska underleverantörer är stora. Ditt företag kan vara en länk i miljardkedjan från komponent till flygande produkt. Hur då? Det avslöjar Anders Wikman från GKN Aerospace på Elmia Subcontractors scen.

31 oktober 2016 Läs mer
Morphing textile (Lilian Dedio, HfG Offenbach)

Succéutställningen Materials Revolution med innovationer från hela världen är tillbaka. I år visas nära 100 helt nya material och produkter. 

31 oktober 2016 Läs mer

Den svenska ekonomin är beroende av exporten, som är – och länge har varit – större än importen. Den består till 70 procent av varor (resten är tjänster) med verkstadsvaror som den viktigaste gruppen. Därför tillägnas en hel dag på mässan exportfrågor av olika slag. Bland annat bjuds det på en rad matnyttiga diskussioner och föredrag, som kan vara till stor nytta för företag som ska internationalisera.

29 oktober 2016 Läs mer
Exportdagen

Torsdag 10 november står exporten i fokus på Elmia Subcontractor. Föreläsningar, intervjuer och samtal fullmatade med tips och information inför en lönsam framtid på internationella marknader. Och årets nyhet – en chans att pitcha sig till halva exportpengen! 

28 oktober 2016 Läs mer
– Vårt mål är en helt digitaliserad supply chain ganska snart, säger Anders Lilja, Senior Director Manufacturing Husqvarna Group.

Digitalisering och automation innebär förbättrad kvalitet och kortare ledtider i tillverkningskedjan. Är leverantörerna med på den digitala resan?

26 oktober 2016 Läs mer
Serien Linea från TENTE går att designa efter kundens behov.

En företagslogga är inga problem. Eller en symbol för den avdelning som vagnen tillhör. På Elmia Subcontractor visar TENTE vilka oändliga möjligheter som serien Linea erbjuder kunden.

– Vår lösning med mönster på hjulen är unik, säger Linus Snis som jobbar med marknadsföring på TENTE Skandinavien.

25 oktober 2016 Läs mer

3D-printing i produktionen kan göra kundanpassning till standard, men det finns fortfarande mycket att jobba med för att nå dit, menar Niclas Stenberg TeknDr, KTH samt forskningsledare Swerea KIMAB.

24 oktober 2016 Läs mer

Lärandebaserad maskinoptimering-MachOp är ett pilotprojekt i Vinnovas satsning på den digitala fabriken. Med hjälp av ett automatiserat processflöde kan eventuella fel upptäckas i ett tidigt skede. Projektet har pågått under snart ett år (fortsättning på ett tidigare projekt - AProC) och målet är att medföra vinster för svensk tillverkningsindustri.

24 oktober 2016 Läs mer
Här är de senaste nyheterna inom det breda sortiment av kopplingar som CENTA erbjuder.

CENTA Transmission Sweden AB vänder sig till fyra huvudsakliga branscher: industri, marin, energi och järnväg. Företaget är mycket breda inom flexibla kopplingar, kompletta transmissionslösningar och drivlinor.

– Vi har i dag ett 25-tal serier utav kopplingar i olika variationer. Antalet modeller vi kan erbjuda är ofantligt, säger Krister Ryttberg, försäljningsingenjör på CENTA.

24 oktober 2016 Läs mer
Martin Älverdal, Area Manager på Bufab.

De är oviktiga ända tills de tar slut. Då blir helt plötsligt C-artiklarna väldigt viktiga. Tack vare C-Parts Consolidation från Bufab kan tillverkningsföretagen ägna sig åt sin huvudsakliga verksamhet.

– Vi frigör tid och pengar, säger Martin Älverdal, Area Manager på Bufab, som ställer ut på Elmia Subcontractor.

24 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Vad är det senaste inom 3D-printing?

20 oktober 2016 Läs mer
Cathrine Danin, ekonom och expert på Storbritannien hos Swedbank.

När Storbritannien ansöker om utträde ur EU under våren 2017 kommer det att påverka hela världsmarknaden. Frågan är bara hur. Det är huvudämnet för den paneldiskussion som arrangeras på stora scenen i hall D under Elmia Subcontractors första dag.

18 oktober 2016 Läs mer

Miljögummit från AnVa Polytech minskar såväl koldioxidutsläppet som oljebehovet – men har samma egenskaper som traditionellt gummi. Sedan början av året används materialet till Volvo Cars chassipluggar.

– Det är miljögummit som sticker ut i vår monter på Elmia Subcontractor, säger Bo Norlin, vd på det värmländska företaget.

17 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Varför ska jag gå på Subcontractor InnoDex?

15 oktober 2016 Läs mer

Norska Sykkylven Stål vill satsa mot den svenska marknaden. Första steget är att ställa ut på Elmia Subcontractor och den nya möbelsatsningen Interior Competence & Components. Den stora nyheten i montern är en ny innovation som förbättrar kvaliteten på såväl stolar som soffor.

13 oktober 2016 Läs mer

En fullträff. Så kan Höganäs AB:s satsning mot 3D-skrivarmarknaden enklast beskrivas. Med sin egen teknik och egenkonstruerade metallpulverskrivare har koncernen dragit åt sig uppmärksamheten från världens alla hörn.

13 oktober 2016 Läs mer
Foto:Indmatec GmbH. De starka egenskaperna hos 3D-printade tätningsringar av PEEK-polymeren gör att de kan installeras som verksamma komponenter i ett fordons drivlina.

Hittills har metall varit det självklara materialvalet i komponenter för till exempel bilmotorer. Nu kommer plaster med samma starka egenskaper, till en tredjedel av vikten. PEEK är en polymer, som med 3D-printing kan ge stora fördelar i hela industrin.

10 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Vilka är de stora trenderna i årets utställning?

10 oktober 2016 Läs mer

Sveriges största industrievent Elmia Subcontractor ger möbel- och inredningsbranschen en egen arena – Interior Competence & Components, ICC. Detta för att synliggöra branschens leverantörer för en bredare marknad och skapa möjlighet för korsbefruktning och utveckling.

06 oktober 2016 Läs mer
Offeccts vd Kurt Tingdal välkomnar möbelbranschens chans att utgöra en liten del av Elmia Subcontractor.

Det är dags för möblerna att göra sitt intåg på Elmia Subcontractor. Kurt Tingdal, vd på Offecct i Tibro, gillar det skarpt. Det öppnar spännande perspektiv.

– Mässan är en stor möjlighet att vinna nya kontakter, materialområden och kompetenser, säger Kurt.

05 oktober 2016 Läs mer
Ulf Svensson, vd på Hettich, demonstrerar hur Sensys fungerar i köksinredning.

En lätt stöt räcker för att det prisbelönta gångjärnet Sensys från Hettich ska stängas tyst och mjukt. Dess unika egenskaper visas upp på Elmia Subcontractors nya möbel- och inredningssatsning Interior Competence and Components (ICC).

– Sensys är ett väldigt uppskattat gångjärn, säger Ulf Svensson, vd på Hettich i Sverige.

05 oktober 2016 Läs mer
För att skapa det eleganta uttrycket i Wick Chair från Design House Stockholm krävdes stor precision i konstruktionen hos Bending Group.

En av årets mest uppmärksammade nyproduktioner inom svensk möbelindustri är stolen Wick från Design House Stockholm. Med en sits av uttunnande, formböjt trä som flätas samman i en precis och komplicerad konstruktion – en lyckad utmaning för Bending Group. 

05 oktober 2016 Läs mer

Dr. Sascha Peters är innovationsgurun med global stenkoll på innovationer inom material och nya lösningar. I år visar han återigen en stor samling helt nya produkter på Subcontractor InnoDex.

Vad tycker han om mässans nya möbel- och inredningssatsning ICC?

03 oktober 2016 Läs mer
Conpipe har tagit fram en isolering till fordonsrör som har samma egenskaper när det gäller att minska strålningsvärmen, men med en tillverkningsteknik som är mer kostnadseffektiv än den traditionella

Nya regler för avgasrening ställer högre krav på isolerade fordonsrör. Men tillverkningen tar tid och kostar pengar. Det har Conpipe ändrat på tack vare en ny teknik som kommer att visas på Elmia Subcontractor.

– Det innebär en kostnadsrationalisering av processen som är betydande, säger Thomas Johansson, vd för det småländska företaget.

28 september 2016 Läs mer
Magnus Törnqvist, inköpschef på CJ Automotive

Svenska CJ Automotive utvecklar och tillverkar kompletta pedalsystem till ledande fordonstillverkare över hela världen. För dem har Subcontractor Connect blivit ett viktigt verktyg för att hitta nya skarpa leverantörer. 

28 september 2016 Läs mer
Nominit vidareförädlar kallformade ämnen genom att svarva dem i en obemannad robotcell.

Avancerade detaljer med hög kvalitet. Det blir resultatet när Nominit vidareförädlar kallformade ämnen i en robotcell. På Elmia Subcontractor visar det småländska företaget hur tillverkningsmetoden används för en komponent till Volvos flaggskepp XC90.

28 september 2016 Läs mer
Workshop Hannover

I april 2017 är det premiär för samlingsmonter i Elmia Subcontractors regi på Industrial Supply i Hannover. En gyllene chans att ta steget ut på den internationella marknaden. 

22 september 2016 Läs mer
EMF är baserad på den patenterade motorprincipen LiProKa där rotorn och fältet roterar åt motsatta håll.

Synkronmotorn EMF ger inte bara lägre energi- och underhållskostnader. Den dynamiska prestandan bidrar även till högre produktionskvalitet.

– Det är ett helt nytt tänk bakom tekniken i motorn, säger Sten Sanderoth, vd på Nordela, som har agenturen för EMF i Sverige.

14 september 2016 Läs mer
Underleverantörsbarometern av Sinf

Under andra kvartalet redovisade två av tre svenska underleverantörer en ökad omsättning - den största andelen på fem år. Trots rekordsiffrorna är förväntningarna emellertid dämpade inför hösten.   

Det visar resultatet av Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf.

- Företagen upplever att de befinner sig i en högkonjunktur, men det finns samtidigt många frågetecken inför hösten. Vad händer med kronkursen, handelsavtalet med USA och Brexit? Helt klart är att svenska företagare är på sin vakt, säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

26 augusti 2016 Läs mer
Hettich Arcitech lådsystem dubbelsidigt. Foto: Hettich

Möbelteknikföretaget Hettich är en av utställarna på Elmia Subcontractors nya möbel- och inredningssatsning Interior Competence and Components (ICC).

– Vi gillar konceptet och tror på värdefulla nya kontakter, säger Ulf Svensson, vd Hettich Skandinaviska.

10 augusti 2016 Läs mer

Veckan efter mässan kom den första ordern och nu jobbar man hårt för att hantera det stora intresset från alla nya kontakter. Lettiska Amateks medverkan på Elmia Subcontractor 2015 gav omedelbart resultat.

30 maj 2016 Läs mer
Johan Karlberg, vd Eigenbrodt

För sex år sedan ställde Eigenbrodt om sitt fokus mot nya kundgrupper. ”Rätt” besökare fanns på Elmia Subcontractor och idag finns bolaget med tidigt i utvecklingsprojekt inom möbelindustrin.  

27 maj 2016 Läs mer
Underleverantörsbarometern av Sinf
Motorer

En klar majoritet av svenska underleverantörer upplever en högkonjunktur och andelen företag som avser att nyanställa är den högsta på fem år.
Så kan man sammanfatta resultatet av Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf.

10 maj 2016 Läs mer
Elmia Subcontractor

Den tyska industrin säger rakt ut att de behöver hjälp från svenska underleverantörer för att klara kraven för Industri 4.0. Nu öppnar Elmia Subcontractor – tillsammans med Sinf och Tysk-Svenska Handelskammarens – både gräddfil och lönndörrar in till den glödheta grannmarknaden i söder. 

03 maj 2016 Läs mer
Matchmaking Elmia Subcontractor 2015

Elmia Subcontractor 2015 var tjeckiska metallbearbetningsföretaget Kornets premiär på den skandinaviska marknaden.

– Ärligt talat var det en av våra bästa mässor. Vi fick med oss flera värdefulla kontakter, säger Kornets vd Ptáček Miloš.

29 april 2016 Läs mer
Försäljningsingenjör Thomas Lindestreng och Cornelia F. Sundberg, divisionschef Ceramics Division i Norden, Aliaxis Utilities & Industry.

Bara några månader efter mässan har Elmia Subcontractor 2015 redan genererat fem större offerter för Aliaxis Utilities & Industry.

– Det är vår största marknadsaktivitet i Sverige som alltid ger resultat, säger divisionschef Cornelia F. Sundberg.

28 april 2016 Läs mer
Christer Wahlquist, Nolato

Från liten latexfabrik i Torekov till stor plastkoncern med globala kunder. Receptet till Nolatos snart 80-åriga framgångsresa stavas mervärde för kunden och att bygga långsiktigt.

29 mars 2016 Läs mer
Anders Ekdahl, vd på Sinf.

Det digitala informationsflödet, ofta kallat informationsbruset, är enormt idag. Det gör det viktigare än någonsin att sticka ut i mängden och visa att du finns på riktigt. Då är de mänskliga kontakterna, som man får på en mässa, oslagbara, menar Anders Ekdahl, vd på Sinf.

16 mars 2016 Läs mer
Underleverantörsbarometern från Sinf:

Stabila svenska underleverantörer vill anställa personal – men upplever samtidigt en brist på kvalificerad arbetskraft.

Så kan man sammanfatta resultatet av Underleverantörsbarometern som den 2:a februari presenterades av Svensk Industriförening Sinf.

Steg för steg har de mindre och medelstora industrierna stärkt sina positioner. Bland annat genom offensivare marknadsarbete, ökad automation, och ständiga effektivitetsförbättringar. De behöver utbildad personal till sina arbetsplatser, men tyvärr är det en bristvara i Sverige just nu, säger Anders Ekdahl, vd Sinf.

04 februari 2016 Läs mer

I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats, belyst trender och skapat värden för tillverkningsindustrin. Framtidstrender och positiva toner för tillverkningsindustrin genom nya affärer stod också i centrum på årets mässa.

13 november 2015 Läs mer
Martin Rosenqvist och Anders Gustavsson från Volvo Car letar nya underleverantörer på Elmai Subcontractor.

Nästa år ska Volvo Car utveckla uppemot 50 000 specialbilar. För att lyckas vill de öka innovationskraften inom företaget. Därför söker de efter nya underleverantörer – på Elmia Subcontractor.
– Vi vill ha mindre leverantörer med stor kunskap och engagemang, säger Vice President Vehicle Anders Gustavsson. 

13 november 2015 Läs mer
Fredrik Hedfors besökte Elmia Subcontractor under mässans sista dag.

Det är på Lindholmen i Göteborg som CEVT utvecklar plattformarna till Volvos och Geelys kommande småbilar. För de underleverantörer som vill vara med på resan finns det stora möjligheter. – Dörren är inte stängd. Det här är ett kontinuerligt arbete och det kommer alltid nya utmaningar. CEVT är ingen dagslända, säger Fredrik Hedfors, Senior Vice President Quality på CEVT.

13 november 2015 Läs mer
Christopher Nygren, försäljnings- och marknadschef på D&E Trading.

En lyckad mässa? Nej, det räcker inte. För D&E Trading i Tumba är Elmia Subcontractor 2015 den bästa mässan i historien. – Vi har fått hundra leads på knappt fyra dagar. Det är rekord för oss, säger Christopher Nygren, försäljnings- och marknadschef.

13 november 2015 Läs mer
Anders Rittfeldt och Kristoffer Davidsson visar upp en caféstol där både WOG Metall och WOG Trä har varit involverade i produktionen.

Det är åttonde året som WOG Metall och WOG Trä ställer ut på Elmia Subcontractor. En mässa som alltid brukar sluta med någon ny kund. – Finns man inte på mässan, syns man inte, säger Kristoffer Davidsson, marknadsansvarig på WOG Metall AB.

13 november 2015 Läs mer
Marek Pochylý och Jan Cisar på Ray Service.

För det tjeckiska företaget Ray Service började jakten efter nya samarbetspartners på Elmia Subcontractors matchmaking 2013. I dag är företaget en flitig utställare på mässan.
– Vi vill expandera i Skandinavien och det här är den bästa vägen att gå, säger Marek Pochylý, Key Account Manager.

13 november 2015 Läs mer
Adam de Kaminski visar upp 3-printern BigRep One på InnoDex.

Tänk stort – printa stort. För tyska BigRep GmbH är det en vision som omsatts i praktiken. Företaget har utvecklat BigRep One – den största serietillverkade 3D-printern i världen.

13 november 2015 Läs mer
En ny spännande motor med en verkningsgrad upp till 97 procent. Det kan Sten Sanderoth presentera i Nordelas monter.

Nordela AB presenterar en miljövänlig motornyhet under Elmia Subcontractor. I montern förevisas en lågvarvig synkronmotor – baserad på en ny teknik – med en verkningsgrad på upp till 97 procent. – Alla vill tänka grönt. Då är den här motorn perfekt, säger Nordelas vd Sten Sanderoth.

13 november 2015 Läs mer
Anders Ekdahl och Karin Olofsdotter under Exportdagen på Elmia Subcontractor.

”Gå på mässor, även utomlands och utnyttja statens exportstöd!” Den uppmaningen gav Karin Olofsdotter, ambassadör och departementsråd utrikesdepartementet, under exportdagen på Elmia Subcontractor.

13 november 2015 Läs mer
Timo Kabus från Tysk-Svenska Handelskammaren höll seminariet ”Digitalisering och innovationer inom industrin”.

För att behålla landets konkurrenskraft satsar Tyskland stort på ”Industrie 4.0”. En satsning som samtidigt skapar stora möjligheter för svenska underleverantörer.
– Svenska företag är oerhört uppskattade i Tyskland, sade Timo Kabus från Tysk-Svenska Handelskammaren under seminariet ”Digitalisering och innovationer inom industrin”.

13 november 2015 Läs mer
Lanseringsfest när Ovako ställer ut på Subcontractor

Film
Ovako är en stålproducent med lång tradition av stålindustrin. På Elmia Subcontractor vänder de sig framförallt till den nordiska marknaden och de ser ett klart behov av att få möjlighet att möta sina kunder på mässan.

12 november 2015 Läs mer
Det är här, på Elmia Subcontractor Connect, som Ingvar Nilsson och BorgWarner TTS AB funnit flera av sina underleverantörer.

Två välfyllda dagar med givande matchmaking på Subcontractor Connect. Det är kulmen för BorgWarner TTS AB. Deras medverkan på mässans matchmaking-arena har föregåtts av noggranna förberedelser. – Vägen till framgång är ett bra grundarbete innan, menar Ingvar Nilsson, inköpare på företaget.

12 november 2015 Läs mer
Isabelle Åkerberg och Johan Karlborg har haft intensiva dagar på Elmia Subcontractor med många besökare i montern.

I Eigenbrodts monter syns allt från halkskyddsbeläggning till en kuvös. Men det är inom ett helt annat segment som Elmia Subcontractor har varit som allra viktigast för företaget.
– Mässan var avgörande för vår lyckade lansering till möbelindustrin. Här har vi träffat många viktiga kunder, säger Johan Karlberg, vd på Eigenbrodt.

12 november 2015 Läs mer
Tibnor testar beslut på Subcontractor

Film
Som nordisk leverantör av stål och metaller har Tibnor funnit en naturlig och återkommande plats på Elmia Subcontractor. De har alltid många inbjudna i sin monter och i år får den som vill göra ett beslutsstest.

12 november 2015 Läs mer
Annonser: