Nyheter från våra utställare

Dessa nyheter har skickats in av våra utställare. Elmia tar därför inget ansvar för texternas innehåll. Vid frågor vänligen kontakta respektive utställare.

Missa inte nyheterna från våra internationella utställare


 

– Under 32 timmar har 24 specialister processat idéer kring vad svensk legotillverkning måste göra för att vara konkurrenskraftiga i framtiden. Klockan 16.00 presenterar vi idéerna från vårt Innovation Race på mässan Elmia Subcontractor i Jönköping.
14 november 2018 Läs mer
Den största satsningen i företagets historia. Det är vad som sker hos Alfing i Älmhult efter förvärvet av Transpo Konstruktion i våras. Med ökad kapacitet i produktionen står Alfing rustat för stora uppdrag.
14 november 2018 Läs mer
Proton Engineering bygger vidare på ”Drömfabriken” i Skillingaryd. Snabbare, smartare och ännu bättre teknologi i nya processer och automationslösningar är en del. Men det är människorna som spelar huvudrollen.
13 november 2018 Läs mer

Estlands betydelse för svensk industriproduktion ökar. Trots en befolkning på bara 1,3 miljoner invånare så finns det fler än 7 000 industriföretag i landet. Det är bland annat den höga utbildningsnivån i kombination med en hög digitalisering- och automatiseringsgrad som gör det attraktivt för svenska företag att välja estländska industriföretag som underleverantörer. På Elmiamässan möter du 14 av dem. De tillverkar allt från metallprodukter och kablageprodukter till plastkomponenter och fönsterglas. Estland har haft en nationell monter på Elmiamässan i mer än fem år och välkomnar varje år besökare till Happy hour och nätverkande. I år bjuder Enterprise Estonia in till nätverkande onsdagen den 14 November kl. 15.30 – 17.00 i monter A08:12.

13 november 2018 Läs mer
Har du sneglat upp i tågvagnen för att titta var nästa stopp är? Klart att du har. Nästa gång du gör det på ett X2000-tåg kan det vara Alfings plåtdetaljer du ser.
13 november 2018 Läs mer
Miljökraven på köldmedel blir hårdare för varje år och regleringen av vanliga köldmedel med höga GWP-värden som R404 och R410 gör att priserna för dessa skjuter i höjden. Det skapar utmaningar för värmepump- och kylbranschen som måste optimera sina produkter för mer miljövänliga medel.
13 november 2018 Läs mer
Falks Metall fortsätter investera i Mazak Multiplex.
12 november 2018 Läs mer
Två blev ett när Alfing förvärvade Transpo Konstruktion tidigare i år. Sedan dess har företaget gjort en storsatsning. Till Elmia Subcontractor kommer företaget för att visa sitt nya manér.
09 november 2018 Läs mer
Rutgerson Marin har tillverkat båttillbehör i västkustpärlan Marstrand sedan mitten av 70-talet. Nu breddar familjeföretaget sin verksamhet, och växer med fler medarbetare och nya kunder från helt andra branscher. Volvo Lastvagnar är en av dem.
08 november 2018 Läs mer
Nimbus NG
Värm inte mer än du behöver
07 november 2018 Läs mer
– Intresset är väldigt stort för vårt Innovation Race. En av de inbjudna innovatörerna frågade om hon fick ta med sig kollegor om de stod för sina egna kostnader.
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, är också lite nervös för tilltaget att bjuda in ett 40-tal specialister från hela Sverige till ett 32-timmars Innovation Race vid mässan Elmia Subcontractor i Jönköping 13–16 november.
06 november 2018 Läs mer
Tio gånger lättare än stål och fem gånger lättare än aluminium. De 3D-printade trådkullagren från Franke tar additiv tillverkning till en ny nivå. På Elmia Subcontractor visar Bengtssons Maskin hur lagren appliceras i en automatiserad miljö.
06 november 2018 Läs mer
ZSI is an ISO 9001:2015 certified Contract Manufacturing Outsourcing company.
06 november 2018 Läs mer
Inom industrin stiger kraven mer och mer på ingående material i olika maskinkomponenter såsom kolvar, ventilkomponenter, glidlager, kullager etc. De senaste åren har Aliaxis sett ett ökat intresse för keramiska dysor och munstycken för olika användningsområden.
24 oktober 2018 Läs mer
Mitutoyo lanserar ett nytt litet och lätt, men ändå kraftfullt, trådlöst kommunikationssystem för överföring av mätdata från handhållna mätdon till IT-system.
24 oktober 2018 Läs mer
Kom och bekanta er med specialister på krävande arbeten inom flera områden!
23 oktober 2018 Läs mer
Vår automationsresa fortsätter med vår senaste investering, en ToolCell kantpress från LVD!
23 oktober 2018 Läs mer
Mitutoyo lanserar ett nytt, litet och lätt, men ändå kraftfullt trådlöst kommunikationssystem för överföring av mätdata från handhållna mätinstrument till IT-system. Namnet på den nya enheten är: "U-WAVE fit".
18 oktober 2018 Läs mer

How to make a machine or device future proof? E.D.&A. offers Iot solutions.

 

Nu är det möjligt att läsa av data från en CAN-bus in en maskin utan att koppla in sig elektriskt. CAN-Key gör detta helt kontaktlöst!
18 oktober 2018 Läs mer