Materials Revolution

– Nya vinklar för en smart framtid 

Även i år visas runt hundra innovationer på Subcontractor InnoDex – handplockade egenskaper och möjligheter för industrins framtid.

I november är tyske innovationsgurun Dr Sascha Peters tillbaka med nya material och innovativa processer från hela världen på mässans inspirationsarena Subcontractor InnoDex. Utställningen kompletteras med föreläsningar inom design och konstruktion, på arenans scen under mässans alla dagar.  

 

Ett urval av highligths från Materials Revolution 2018:

 

Revolve - Världens smartaste hjul

Italienska designern Andrea Mocellin har vidareutvecklat den kanske mest traditionella produkten av alla, hjulet. Revolve är världens första modulära, hopfällbara hjul – ett fullstort hjul för t.ex. cykel eller rullstol, som minskar i storlek med upp till 60 procent och platsar i en handbagageväska när det fälls ihop.


Wooden 3D Tubing

Tyska Lignoa Leichtbau arbetar med additiv tillverkning. Genom en egenutvecklad process kan de producera ett hållbart och estetiskt hightech-alternativ, som är både lättare och mer stabilt än aluminiumprofiler, för t.ex. interiörer och karosser för fordon. Strukturella element av träfiber kan byggas i nästan vilken form som helst och fibrerna konstrueras exakt längs en tredimensionellt böjd axel. Den inre strukturen anpassas efter den beräknade belastning som konstruktionen ska klara och profilens får en optimal form. 

 

 

 


MX3D 3D-printad bro i stål

Stål är en av industrins mest traditionella material. Genom nederländska MX3D:s 3D-printande multiaxlade robotar har materialet bevisats fungera utmärkt som printat i större konstruktioner. Företaget har bestyckat vanliga industrirobotar med specialbyggda verktyg och utvecklat egen mjukvara för att kontrollera tillverkningen. På så vis har man kunnat 3D-printa en fullstor gångbro i metall, i starka, komplexa och samtidigt eleganta strukturer.

 

Annonser: