Nytt från Elmia Subcontractor

 

 

 

I en värld i stor förändring hittar industrin nya vägar genom innovation och starka samarbeten. Som Sveriges största industrievent har Elmia Subcontractor i år, mer än någonsin, stått värd för nyskapande idéer, banbrytande kontakter och en framtidsoffensiv debatt. 

20 november 2018 Läs mer
Nykomlingar på mässan. Mobile Integrator är en oberoende systemintegratör och leverantör av elektronik för fordon och mobila maskiner. Tv Kjell Wester, th Ulf Liljeqvist.

Med ett växande IoT-fokus på Elmia Subcontractor har även en helt ny utställargrupp tillkommit. Mobile Integrator är en av de nya underleverantörerna inom IoT, med fokus på små och medelstora företag.

16 november 2018 Läs mer
Materialgurun Dr Sascha Peters från Haute Innovation, Berlin, medverkar på Elmia InnoDex för sjätte året i rad.

Stövlar av majs, möbler av popcorn och tyg av trä. Årets upplaga av Elmia InnoDex bjuder på hela 90 innovationer från 12 olika länder.  

16 november 2018 Läs mer

Svenska start-ups är bra på att skaffa riskkapital men inte lika bra på att göra affärer. Samtidigt som svensk tillverkningsindustri behöver bli mer innovativ. Lösningen? En match-making mellan start-ups och leverantörer – Ignite Elmia.

 

16 november 2018 Läs mer

Ordrar i princip varje år. Viktig kundvård. Och inte minst en väldigt trevlig mässa. Det är inte så konstigt att skånska Cepa återvänder till Elmia Subcontractor år efter år.

16 november 2018 Läs mer

En stark tro på tillväxt i framtiden – men en utmaning att hitta kompetent arbetskraft. Så kan senaste Industrial Trend Monitor sammanfattas. Resultatet redovisades under AutomaTHINKs scenpunkt ”Vad krävs för att Sverige ska vara ett attraktivt produktionsland?” på Elmia Subcontractor.

15 november 2018 Läs mer

Mönster och framtid. Inte helt enkelt att tyda eller förutspå – för en människa. Men för start up-företaget Ekkono är det vardag. Företaget gör maskiner smartare så att de kan ta beslut i realtid – utan analys i molnet.

15 november 2018 Läs mer
En av mässans tre ambassadörer

15 november 2018 Läs mer
Paneldiskussion på Elmia Subcontractor 2018

14 november 2018 Läs mer

Svenska underleverantörer förbereder sig för en konjunkturnedgång. Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2018. På bara ett år har antalet företag som avser att öka personalstyrkan minskat med cirka hälften.
 - Jag tror inte att vi kan bortse från det faktum att det råder en viss skepsis inför framtiden. Tron att det skulle gå lika bra 2019 som föregående år är inte stor, säger Joakim Norlén, VD Svensk Industriförening Sinf.

Visionen är att bli världens snabbaste tillverkare av plastkomponenter. Nya ägare och flera strategiska förvärv inom koncernen ger Prototal en ny profil.

14 november 2018 Läs mer

Det är andra året i rad för Subcontractors IoT Arena – och intresset växer.

IoT-lösningar inom industrin är framtiden.

– Vi måste börja samverka, nätverka och lära av varandra.

14 november 2018 Läs mer
Paneldiskussion på Elmia Subcontractor

14 november 2018 Läs mer
Bildtext: Från vänster, Bengt Spjuth, moderator, Carola Öberg, Anders Elfwing och Lena Miranda.

Våga testa dina idéer, ta in ny kunskap och avsätt den tid som krävs. Svårare än så är det inte att inleda en innovationsresa i ditt företag. För att komma i gång ordentligt finns det hjälp att få via olika innovationsmiljöer.

13 november 2018 Läs mer
Linda Fransson framför gänget i Innovation Race.

40 specialister. 32 timmar. Ett okänt antal idéer på förhand. Det är vad Innovation Race på Elmia Subcontractor handlar om. Tanken är att presentera idéerna på mässan nästa år.

 

Björn Meschenmoser, till vänster, tillsammans med Max Sundvall från Enterprise Europe Network.

Subcontractor Connect är arenan för möten mellan inköpare och leverantörer från hela Europa. I år är 30 inköpare anmälda, varav tolv från internationella företag. Ett av dem är sajten Sherlock Who som närmast kan jämföras som ett Google för leverantörer.

C.H. Nadiger, i mitten, tillsammans med utställare från den indiska samlingsmontern.

Hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Så säljer 35 indiska företagen på Elmia Subcontractor in sig på den svenska marknaden. Komponenter till fordon, automation och elektronik är tre stora exportområden.

BASF:s funktionella lack - mer än bara ytaaktiv

Sänkt innertemperatur med upp till 20 grader och säker spårning i radar och nära infraröda systemen. I framtidens bil sträcker sig lackens egenskaper långt utanför det enbart estetiska.

Schweiziska Bcomps unika linfiberkomposit lockar både bil- och rymdindustrin. Den kan ersätta kolfiber med liknande egenskaper, men är mer kostnadseffektiv, säkrare och återvinningsbar. Electric GT:s Tesla P100D racingbil har en exteriör helt i Bcomps material ampliTex och powerRibs. Bilens bakvinge visas på Subcontractor InnoDex.

08 november 2018 Läs mer

Skumplasten finns överallt – och får en allt viktigare roll i tekniska applikationer. Recticel skapar lösningar för allt ifrån medicinteknik till rymdraketer.

 

06 november 2018 Läs mer

Digitalisering och uppkopplade produkter. IoT är idag ett av de mest centrala ämnena på industrins dagordning, något som varje företag behöver ta till sig för att stå starkt i framtiden. Subcontractor IoT Arena visar framgångsrika exempel på hur man kan göra.

05 november 2018 Läs mer

Världens största partikelfysiklaboratorium Cern kommer till Elmia Subcontractor. Ja, inte själva laboratoriet i sig utan fyra inköpare med siktet inställt på svenska leverantörer med spetskompetens. Cern medverkar både i scenprogrammet och i matchmakingen på Connect.

01 november 2018 Läs mer

Kommande megatrender. Snabb utveckling av nya, disruptiva tekniker. En världsmarknad i förändring. Elmia Subcontractor duckar inte inför det faktum att det inte längre är ”business as usual”. Sveriges största industrievent tar ett helhetsgrepp om såväl dagsläget och framtiden, på inspirationsarenor, i scenprogram, i matchmaking och med en fyra mässhallar stor leverantörsutställning.      

01 november 2018 Läs mer

Nya tekniker innebär nya förväntningar från kunderna. Nu gäller det för leverantörerna att sikta framåt och möta kundernas krav på utveckling och nytänk.

29 oktober 2018 Läs mer

Vilken nytta kan industrin dra av den växande gamingkulturen, där avancerade dataspel engagerar tusentals ungdomar?

Under Elmia Subcontractor 2018 närmar vi oss succéeventet Dreamhack för att hitta nya vägar till produktutveckling och framtidens kompetens.

29 oktober 2018 Läs mer

Kundanpassade helhetslösningar och teknikfokus med hög automationsgrad är framgångskonceptet inom modern plåtbearbetning. Gårö Plåtprodukter vet precis vad det handlar om.

29 oktober 2018 Läs mer

Vilka funktioner kan bilens transparenta ytor ha, förutom att vara just genomskinliga? Det ville fordonsutvecklaren CEVT och digitaliseringsbyrån Zenta ta reda på. Nu visas deras unika prototyp, med både ljud- och visuella funktioner, på Subcontractor IoT Arena.

29 oktober 2018 Läs mer

När det kommer till säkra, bekväma och enklare transporter med autonoma fordon handlar allt om att känna tillit till produkten.  Detta är ett område som bilsäkerhetsföretaget Veoneer lägger all sin kraft på.

– Vi har jättefokus på detta och då inte bara på helt autonoma fordon utan även på system för förarstöd och aktiva säkerhetsprodukter, säger Magnus Nygren, utvecklingsansvarig Veoneer i Europa.

29 oktober 2018 Läs mer

Världens första modulära, hopfällbara hjul; superstabilt high-tech-trä och en 3D-printad bro i metall. I år visas runt hundra innovationer på Subcontractor InnoDex– handplockade egenskaper och möjligheter.

26 oktober 2018 Läs mer

Ökad global konkurrens, bromsad tillväxt och för mycket fokus på inflation. Det är där någonstans som svensk industri ska ta sig vidare in i framtiden. Men hur? Välkommen till en visionär debatt med fyra ytterst namnkunniga gäster som ger sina perspektiv på kommande utmaningar.

26 oktober 2018 Läs mer

Från aluminiumbearbetning till stål och plast – ett 30-tal producerande bolag ingår i den familjeägda Welandkoncernen. Nu tar man ett gemensamt grepp och vässar ansiktet utåt i ny stor monter på Elmia Subcontractor.

26 oktober 2018 Läs mer

En uppkopplad skruv som förmedlar kritiska mätdata – eller en pillerkamera för endoskopisk undersökning. Lösningarna är både smarta och kreativa. ShortLink skapar nya möjligheter med trådlös elektronik.

26 oktober 2018 Läs mer

Börja där du står och bygg vidare på det du har. Med den filosofin har AI-experten Inovia gjort Saxnäs vattenkraftverk effektivt och lönsamt, genom att koppla upp gammal men välfungerande teknik.    

26 oktober 2018 Läs mer

Fordonsindustrin står inför en ny tidsålder. Ambitioner som självkörande fordon, elektrifiering, nya affärsmodeller, ökad digitalisering och artificiell intelligens innebär att kraven på utveckling och nytänk inom den egna verksamheten är skyhög för bilindustrins underleverantörer.

– För oss handlar det om ett närmare samarbete med leverantörerna, att bli mer effektiva och skapa nya innovativa lösningar och produkter, säger Magnus Leiner, Vice President, Global Procurement Software & Electronic, Volvo Cars. Vår ambition på Volvo är att genom digitalisering och ny teknik kunna erbjuda våra kunder en hel extra vecka i tid år 2025.

26 oktober 2018 Läs mer

Hur bygger man muskler som leverantör för att stå stark i framtiden när digitalisering och snabb innovation står på alla kunders kravlista? Genom ekosystem med nära samarbeten över gränserna, om du frågar ABB vars tillväxthubb SynerLeap växer stadigt.

23 oktober 2018 Läs mer

AI, VR, AR, AM, Deep learning. Det startas alltfler bolag inom de nya teknikerna. Snabba startups som i samarbete med industrin kan trygga utveckling, hållbarhet och konkurrenskraft. På mässan möter du dem på Pop-up Expo.

16 oktober 2018 Läs mer

 

"Nya digitala teknologier gör inte bara att industrier, branscher och samhällen byter skepnad. De banar också väg för nya affärsmodeller där produkter, processer och tjänster vävs samman till lösningar som skapar nya värden för kunden." 

11 oktober 2018 Läs mer

Flyg- och rymdbranschen växer både i Sverige och globalt. Inom de närmaste 20 åren beräknas upp emot 20 000 nya flygplan att byggas världen över och rymdbranschen växer med nya tjänster för kommunikation, positionering, jordobservationer. Detta innebär nya affärsmöjligheter för svenska leverantörer. Men hur blir man leverantör till flyg- och rymdbranschen? Svaren ger Aerospace Cluster Sweden på Elmia Subcontractor.

11 oktober 2018 Läs mer

Husqvarna arbetar ständigt med innovation och utveckling när det handlar om att producera nya produkter. Då är valet av leverantörer oerhört viktigt och termer som kvalitet och tillit blir nyckelord i urvalsprocessen.

08 oktober 2018 Läs mer

Nu tas hållbara material och 3D-printning in i fordonstillverkarnas produktionskedjor på riktigt. Ett skifte som bara har börjat, menar tyske innovationsgurun dr Sascha Peters. 

05 oktober 2018 Läs mer

Pålitliga och snabba med hög kvalitet. Svenska leverantörer står sig bra hos de europeiska inköparna, som hittar vad de söker i matchade affärsmöten på Subcontractor Connect. Det menar Atis Bogdans, inköpschef på lettiska Ceram Optec som hittade tre nya leverantörer på Elmia Subcontractor 2017.

01 oktober 2018 Läs mer

Att bredda sin kundbas och utforska internationella marknader är en evigt aktuell fråga för svenska leverantörer. Men att navigera nya marknader kan dock visa sig både utmanande och tidskrävande. Genom kvalificerade konsulter på plattformen Sweden on the Go tillhandahåller Chamber Trade Sweden expertis till företag som vill expandera internationellt.

01 oktober 2018 Läs mer

Säkerhetsklassade detaljer till tung fordonsindustri ställer krav på tillverkaren. Fundo Components satsar på högteknologiska lösningar för att leverera komplext gjutet aluminiumgods till krävande applikationer.

01 oktober 2018 Läs mer

Få effektiv marknadsföring på branschens största arena och ett tillskott i expanderingskassan på upp till 250 000 kr. Elmia Subcontractors pitch-tävling är en gyllene chans för ditt företags utveckling!

01 oktober 2018 Läs mer

Bättre koll och snabbare service. Mervärde för kunden möjliggjort av IoT-lösningar i Orwaks uppkopplade maskiner för avfallshantering. Ett bra exempel på nyttan och konkurrenskraften i IoT som visades på Elmia Subcontrctors IoT Arena 2017. Hur har det gått sen dess?

13 september 2018 Läs mer

Subcontractor IoT Arena är tillbaka på mässgolvet med nya, spännande IoT-case att inspireras av. Förra årets succé utvecklas och växer i storlek, med målet att ge tillverkande företag konkreta idéer kring digitalisering av sina produkter för en smartare framtid.

13 september 2018 Läs mer

Med global konkurrens och teknikutveckling som rusar på är relationen mellan kund och leverantör allt viktigare. Inom t.ex. fordonsindustrin skapas redan idag så mycket som upp till 75% av förädlingsvärdet hos leverantören. Som leverantör gäller det att kunna erbjuda sin kund mervärde i lösningarna som levereras – men även vara ett smart val genom att erbjuda teknikhöjd, innovation, utveckling och flexibilitet. Vi kan kalla det att vara en Smart Supplier, ett epitet som passar på många av Elmia Subcontractors utställare. Så här berättar årets ambassadörer om vad som gör dem till Smart Suppliers.

13 september 2018 Läs mer

Etablerade leverantörer med framtidssikte matchas med skarpa startups inom digitalisering – i nya matchmakingen Ignite Elmia på Elmia Subcontractor.

30 augusti 2018 Läs mer

Status i realtid, intelligent infotainment och ökat stöldskydd. Det är bara några av tjänsterna i ett uppkopplat fordon. I en framtid där färre bilar lär tillverkas är det här som fordonstillverkarna kommer att tjäna sina pengar.

30 augusti 2018 Läs mer
Stål laddat med digital information är ett första steg mot helt uppkopplade material.

SSAB SmartSteel 1.0 är stål laddat med digital information. All materialinfo som kunden behöver kan scannas med mobilen och visas i en app.
– Det blir transparent och tydligt för alla led i produktionskedjan. Ett första steg mot helt uppkopplade material, säger Lasse Bengtsson, Marketing Manager på SSAB.

29 augusti 2018 Läs mer
Michael Lindgren pratade om simulering vid framtagning av nya verktyg och produkter inom rullformning på Elmia Plåt i maj.

Det sparar tid och blir rätt från början. Vinsterna med simulering vid framtagning av nya verktyg är många. Sedan några år tillbaka är det även möjligt att simulera inom rullformning. Det visade Michael Lindgren från Ortic under Plåtforums seminarium på Elmia Plåt i maj.

29 augusti 2018 Läs mer
Einrides T-pod är en självkörande och batteridriven lastbil utan varken hytt eller förarsäte.

Till hösten tar svenska Einride steget ut på allmän väg när lastbilen T-pod installeras hos DB Schenker i Jönköping. Genom att kombinera eldrift med självkörning är ambitionen att förändra transportsystemet i grunden. I lastbilen sitter komponenter från svenska och holländska underleverantörer.

25 juni 2018 Läs mer
Subcontractor Connect är ett ypperligt snabbspår för mindre leverantörer att få komma in och presentera sig för stora bolag, menar Daniel Ström, vd på CombiQ.

För lilla IIoT-utvecklaren CombiQ blev medverkan i Subcontractor Connect och mässans endagsutställning Pop-up Expo 2017 en riktig hit. Bland annat resulterade matchmakingen i en skarp lead med Volvo Bussar.

20 juni 2018 Läs mer

Optimismen är fortsatt stark i svensk leverantörsindustri. 90 procent av de företag som under maj svarat på FKG:s branschbarometer Vägvisaren uppger ökad eller oförändrad omsättning i Sverige. 60 procent av leverantörerna uppger även att omsättningen kommer att öka utomlands.

10 juni 2018 Läs mer
Andreas Ljungberg, vd, och Adam Alfredsson, designer och konstruktör, visar en komponent till en kontorsstol framtagen för Kinnarps – både lättare och billigare att producera än i magnesium.

Inxide är det lilla bolaget som snabbt blivit en av huvudspelarna i en rad utvecklingsprojekt inom fordonsindustrin, tack vare sin unika kompetens inom termoplastkompositer. 2018 är de en av tre ambassadörer för Elmia Subcontractor.

 

01 juni 2018 Läs mer

Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Under fyra mässdagar genomfördes flera nya affärer och de hetaste framtidsfrågorna diskuterades.

22 maj 2018 Läs mer
Underleverantörsbarometern från Svensk Industriförening Sinf

En majoritet av svenska underleverantörer upplever fortfarande en högkonjunktur, men det finns en indikation på att den uppåtgående trenden börjar mattas av. Det visar Underleverantörsbarometern som presenterades av Svensk Industriförening Sinf på Elmia Produktionsmässor i Jönköping.

- Det är en överhettad marknad. Företagen går för fullt och det är svårt att hitta kompetent arbetskraft för att öka ytterligare i samma takt som vi sett de senaste åren, säger Joakim Norlén, VD för Svensk Industriförening Sinf.

18 maj 2018 Läs mer
Björn Florman under föreläsningen ”Framtidens hållbara plaster” på Elmia Polymer.

Framtidens hållbara plaster kommer fortfarande att tillverkas av olja. Vilket leder till ett större ansvar att ta hand om plasten. Svaret är cirkulär ekonomi. Det menar Björn Florman, grundare av Materialbiblioteket, som föreläste på Elmia Polymer.

17 maj 2018 Läs mer
Jeremiah Dutton föreläste på Stora scenen i Lobby Syd under Elmia Polymer.

Resursbrist, ökad urbanisering och växande intresse för delningsekonomi. Allt detta skapar ett behov för en övergång från linjär till cirkulär ekonomi. Men vad innebär det för plastbranschen? Det svaret gav Jeremiah Dutton, grundare av Trifilon, under sin föreläsning på Elmia Polymer.

16 maj 2018 Läs mer

Alla pratar digitalisering men det är en förlegad benämning på dagens utveckling, menar Magnus Melander, grundare av alliansen SMSE och en av landets ledande affärskonsulter inom IoT.
– Det är en digital transformation vi står inför och Sverige är en stormakt på området, det måste alla börja förstå.

14 maj 2018 Läs mer

När fogen behöver vara starkare än hela konstruktionen, då är lödningsexperten Dreisen en säker partner. De har kunder som bl.a. Danska Försvarsministeriet, ABB och Husqvarna, och är en av Elmia Subcontractors tre ambassadörer 2018.

14 maj 2018 Läs mer

Digitalisering, AI och lättvikt var några genomgående teman på årets industrimässa i Hannover. Elmia var på plats för att spana trender och besöka den svenska samlingsmonter som Elmia Subcontractor arrangerade.

14 maj 2018 Läs mer

Vad ska framtidens bil innehålla? Svaret på den frågan har aldrig varit svårare att besvara än nu.
–  Vi ser ett stort värde i att komma i kontakt med företag som ännu inte är leverantörer till branschen. På Elmia Subcontractor träffade jag ett antal människor som vi kommer att sätta oss med igen. Kanske hittade vi framtidens nya leverantörer, säger Kitty Muffolini, inköpschef på CEVT.

16 april 2018 Läs mer

Ökad digitalisering och tuffare konkurrens skapar nya utmaningar för svensk industri. Men också möjligheter att skapa nya innovativa produkter. Det säger Håkan Brandt, vd på Beckhoff Automation, som tillsammans med Microsoft visar möjligheterna med Internet of Things på Elmia Automation.

16 april 2018 Läs mer
Ambassadör 2018

Zenta är digitaliseringsbyrån som drar till sig aktörer som Cevt, Swerock, Swerea och en rad andra storbolag. Men de vill också hjälpa mindre och medelstora bolag in i den digitala framtiden. I år är bolaget en av Elmia Subcontractors tre ambassadörer.

13 april 2018 Läs mer

Tätare samarbete och långsiktiga partnerskap. När det handlar om Internet of Things går det inte att klara av den ökade komplexiteten på egen hand. Det menar Petra Sundström, Director Idea and Innovation Management på Husqvarna Group.

13 april 2018 Läs mer
Ambassadör 2017

Horda Stans bestämde sig för att satsa på ett bredare kundunderlag under 2015. Vilket blev ett riktigt lyckat drag. Från en omsättning på 90 miljoner kronor har den nu ökat till 140 miljoner att omsätta 2018.

– Vill man ta det stora klivet så måste man satsa brett. Där har vi gjort en resa som känns väldigt bra, säger Anders Edin, marknadschef på Horda Stans.

16 mars 2018 Läs mer

När BAE Systems Hägglunds ställde sig på scenen under Elmia Subcontractor och sa att deras leverantörer inte höll vad de lovat fick det effekt.
Leveransprecisionen har förbättrats från leverantörerna.
Budskapet gick fram på scenen men det är mycket jobb kvar, säger Martin Johansson, inköpschef på BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik.

16 mars 2018 Läs mer
Industry Trend Monitor:

Att hitta rätt kompetens och att få unga människor att jobba inom industrin. Enligt Elmias nya trendrapport Industry Trend Monitor för våren 2018 är det de två största utmaningarna för framtida rekrytering inom svensk industri.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, känner igen sig i svaren.

16 mars 2018 Läs mer
Automation och produktion är det område där kompetenskraven kommer vara störst i framtiden, följt av digitalisering och digitala verktyg. FOTO: Elmia AB

Utvecklingen inom svensk industri går fort nu. Enligt en ny rapport, Industry Trend Monitor, från Elmia i samarbete med Fairlink, tankesmedjan AutomaTHINK och Ny Teknik bedömer de flesta att automation och produktion är det område där kompetenskraven kommer att vara störst i framtiden, följt av digitalisering och digitala verktyg. Analysen visar också tydligt att svensk industris största utmaning är att få unga att vilja arbeta inom industrin. Det anser hela 45 procent av de svarande.

16 mars 2018 Läs mer
Sinf Underleverantörsbarometer för Q4 2017

Fortsatt positiva tongångar, ett bra avslut på 2017 och brist på arbetskraft.

Så kan man sammanfatta Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf.
- Är man en duktig säljare eller marknadsförare så finns det väldigt många möjligheter inom industrin. Branschen behöver ytterligare kompetens i form av just de personalgrupperna, säger Joakim Norlén, VD Svensk Industriförening Sinf.

01 februari 2018 Läs mer
Subcontractor Direct

Tillverkningsindustrin är brännhet och står inför teknikskiften som kommer förändra hela samhället. Det blev tydligt när Elmia Subcontractor, Sveriges största industrievent, återigen stärkte sin position som den främsta marknadsplatsen för nya affärer och arena för industrins framtidsfrågor.

17 november 2017 Läs mer
Dr. Sascha Peters visar upp en av innovationerna på InnoDex under Elmia Subcontractor.

Audi föreläste på Subcontractor InnoDex, Volvos designteam letade nya material och besökarantalet var det bästa någonsin. Arenan är verkligen rätt för dig som vill hitta världsunika produkter, nya material och spännande konstruktioner.

17 november 2017 Läs mer
Panelsamtalet arrangerades av Elmia Subcontractor i samarbete med TRR Trygghetsrådet. I panelen, från vänster, Claes Åberg, marknadschef på TRR Trygghetsrådet, Marie Torén, HR Manager Trelleborg Sealing Profiles Sweden AB, Peter Siljerud omvärldsanalytiker och trendspanare, Linus Zackrisson, karriärkonsult och specialist på sociala medier samt moderatorn Johan Wangström.

Robotar och avancerade datorer tar över allt mer av arbetet inom industrin. Kvar finns de mer avancerade arbetsuppgifterna. För att lyckas hitta rätt kompetens tror trendspanaren Peter Siljerud att företag måste jobba mer med sin egen image.

17 november 2017 Läs mer
Lasse Bengtsson från SSAB vid projektet EcoUpgraded, som är en del av företagets satsning på hållbara lösningar.

Stålets superhjältar. Det har varit ett fokus för SSAB under årets Elmia Subcontractor. Mässdeltagandet har också varit riktigt lyckat med närmare 400 leads de tre första dagarna.

17 november 2017 Läs mer

En definition av start-ups är företag yngre än sju år och som tagit in externt kapital. För den typen av företag och företagare finns olika stöd och innovationsmiljöer att söka sig till. Men hur är det för befintliga företag med nya idéer? Hur kan entreprenörskapet och innovationskraften hos dessa företag stärkas och synliggöras?

17 november 2017 Läs mer

Varje dag kan man läsa nyheter om autonoma och automatiserade fordon, frågan är inte om utan när det blir verklighet på vägarna. Även om tekniken kommit långt så är frågetecknen och hindren många. Hur ser utvecklingen framåt ut, inom vilka områden får autonomin fotfäste först? Hur påverkar det fordonsindustrins befintliga leverantörsbas och vilka nya aktörer äntrar marknaden?

17 november 2017 Läs mer
Hans Bergersäter, till vänster, och inköparen Philip Kjellander visade upp den egna träplasten i Smålandsmontern på Elmia Subcontractor.

Ingen röta och inget behov av att måla om. Intresset för träplast ökar och småländska A-plast har tagit fram ett helt eget material. Förfrågningarna kring tekniken har varit många på Elmia Subcontractor.

17 november 2017 Läs mer
Annelill Annevik från Gafs Kartong presenterade en idé om att digitalisera och bygga en webbplattform.

Två företag stod som segrare på scenen i Pitch-it, som arrangerades på Elmia Subcontractor för första gången i år. Gafs Kartong och CombiQ övertygade juryn med sina idéer.

16 november 2017 Läs mer
Centerpartiets partiledare Annie Lööf besökte Elmia Subcontractor under torsdagen och frågades ut på scen av Bengt Spjuth och Linda von Essen Sylvén.

Satsar vi på digitalisering, AI och automatisering kommer svensk industri fortsätta ligga i framkant även i framtiden. Det var ett av Annie Lööfs budskap till underleverantörerna på Elmia Subcontractor.

16 november 2017 Läs mer
Jörgen Wingårdh och Johan Fritzon visar nya ställdonet CAHB 22 i SKF:s monter.

SKF lanserar en rad nyheter på den svenska marknaden under Elmia Subcontractor 2017. Fokus ligger på effektiv rotation och ökad driftsäkerhet.

16 november 2017 Läs mer
Annonser: