Om evenemanget

Evenemanget innefattar bland annat stora nationella tävlingar i hoppning och dressyr, auktion och mässa med över 100 utställare. Allt under samma tak!

Det här är mötesplatsen för hästägare, aktiva köpare, besökare och tävlande som vill ta del av det senaste inom ridstporten. Mellan shower och tävlingar med stora framhoppningsbanor minglas det i vinbarer och i våra restauranger.

Allt är samlat under ett och samma tak med närhet till alla delar av evenemanget.

Var med på toppevenemanget 2017>>

Hoppning

Nationella tävlingar i hoppning kommer att innehålla klasser för allt från ponny till senior elit. Stor vikt kommer att läggas på unghästklasser redan från år ett. Utmärkelser till framtida stjärnor bland såväl ryttare som hästar kommer också att uppmärksammas. I pauser mellan tävlingarna får du se shower som underhåller och inspirerar. 

Dressyr

Nationella tävlingar i dressyr kommer att innehålla allt från unghästar till Grand Prix Kür. Stor vikt kommer att läggas på unghästklasser redan från år ett. Utmärkelser till framtida stjärnor bland såväl ryttare som hästar kommer också att uppmärksammas. I pauser mellan tävlingarna får du se shower som underhåller och inspirerar.  

Mässa

Under samma tak som tävlingarna besöker du en mässa med över 100 utställare som är verksamma inom branschen. De visar allt från maskiner och lösningar för optimerad hästhållning. Här finns det specialister inom olika områden på plats och erbjudanden för ryttaren, både liten som stor.

Auktion 

Sveriges enda hopphästauktion, Swedish Select Horse Sales tar åter igen plats i arenan. En i Sverige helt unik hopphästauktion med en mix av treåriga svenskfödda och utlandsregistrerade hopphästar hålls även i år på Elmia.

Auktionen startar på kvällstid och innan dess bjuds det på en välkomstdrink på röda mattan med pressfotografer. Under kvällen serveras en trerättersmiddag med vin. Intresset för auktionen är stort och allt filmas från början till slut. Det finns också möjlighet att se det som händer från läktaren. 

Huvudsponsor:

Agria Djurförsäkring logotyp

Sponsorer:

 alfab