Nyheter från Elmia Scandinavian Horse Show

Jan Brink är en före detta landslagsryttare som under sina 20 år i landslaget bland annat red tre OS, åtta WC-finaler och tog sju internationella medaljer samt sju SM-guld. I dag driver han sedan många år Tullstorp Dressage Stable AB. Han kommer till Elmia för att hålla en clinic och vi har redan nu tagit tempen på en av tidernas största dressyrstjärnor. 

15 september 2017 Läs mer

Runsten Equestrian bjuder alla unga ryttare på en frukost med riktig stjärnglans på Elmia Scandinavian Horse Show. Då får de möta både rutinerade OS- och EM-medaljören Rolf-Göran Bengtsson och årets stjärnskott Evelina Tovek.

15 september 2017 Läs mer

Den världsberömda hästartisten Tobbe Larsson kommer till Elmia Scandinavian Horse Show. Han är en del av den show som visas under arrangemanget där han kommunicerar med hästarna på sitt unika sätt.

13 september 2017 Läs mer

Suxbox sponsrar en ny hoppklass för ungdomar med både kval och finaler på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Totalt gör 24 topprankade ponnyekipage upp om segern i tre kategorier i Suxbox Cup, där även en totalvinnare ska koras.

06 september 2017 Läs mer
Fotograf: Haide Westring

Lövsta Future Challenge kommer tillbaka till Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping 25-29 oktober, med kval i både dressyr och hoppning.

Elmia Scandinavian Horse Show går av stapeln i Jönköping för andra året i rad den 25-29 oktober. De unga hästarna är precis som förra året ett viktigt inslag under tävlingarna och i år ges ännu fler ekipage möjlighet att starta på Elmia genom tävlingen Agria Star of Tomorrow.

27 april 2017 Läs mer

Volkswagen Grand Prix hoppning, Volkswagen Rising Star och Volkswagen Grand Prix Kür är alla del i årets stora satsning på Elmia Scandinavian Horse Show. I ett samarbete med Länsförsäkringar och Agria Djurförsäkring satsar Volkswagen stort på tävlingarna i Jönköping där de totalt kommer att dela ut 1,5 miljon kronor inklusive en bil i premier!

07 april 2017 Läs mer
Simon Valfridsson klipper banden på invigningen

Det är tydligt att Elmia Scandinavian Horse Show har satt avtryck i ridsportsverige. Över 13 000 hästbitna fattade galoppen och kom till Elmia för att se hopp- och dressyrtävlingar i toppklass.

30 oktober 2016 Läs mer
Foto: Haide Westring

Under söndagseftermiddagen var det dags för den stora höjdpunkten i dressyrarenan under Elmia Scandinavian Horse Show. Elitryttarna visade upp sina kürprogram i FEI Grand Prix Kür. Det var en härlig stämning i arenan med slutsåld läktare och fullt med folk ståendes runt banan när klassens 15 ekipage red sina program.

30 oktober 2016 Läs mer
Emelie Grönberg på hästen Under Cover vann klassen med knappt en sekund. Foto: Haide Westring.

Det var 20 startande i Runsten Equestrian Ungdoms Grand Prix sista dagen på Elmia Scandinavian Horse Show. I en jämn strid tävlade ryttarna om en prissumma av 50 000 kronor och hindrena låg på 1,40.

30 oktober 2016 Läs mer
Foto: Haide Westring

Under sista dagen på Elmia Scandinavian Horse Show avgjordes Jönköping Grand Prix efter en rafflande omhoppning. De bästa ryttarna från torsdagens Volkswagen Grand Prix och de bästa ryttarna från lördagens kval tävlade i klassen.

30 oktober 2016 Läs mer
Minna Telde. Foto: Haide Westring.

Minna Telde och Isac red hem vinsten i sista kvalet av Lövsta Future Challenge för unga hästar inför slutsålda läktare på Elmia Scandinavian Horse Show. De är nu klara inför final i Friends senare i vinter tillsammans med tre andra ekipage.

30 oktober 2016 Läs mer
Julie Carlberg och Elegance CC tog hem vinsten efter en hård omhoppning. Foto: Haide Westring.

Equality Children Final avgjordes inför slutsålda läktare under sista dagen på Elmia Scandinavian Horse Show. I startfältet fanns sex ponnyekipage och fem hästekipage som hoppade en bana på 1.10m/1.20m. Tävlingen för hästekipage avgjordes efter en rafflande omhoppning.

30 oktober 2016 Läs mer

Det var flera felfria ritter under 4-åringarnas final på Elmia Scandinavian Horse Show. Domarna Jens Fredricson och Henrik von Eckermann berömde startfältet och gav tillslut segern till Clara Lindgren och Cappa H. 

30 oktober 2016 Läs mer
Amanda Eklund och hästen Sambucus

Det var jämnt på Elmia Scandinavian Horse Show när sista kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge ägde rum under söndagen. Amanda Eklund och hästen Sambucus vann efter en jämn strid. 

30 oktober 2016 Läs mer

På lördagskvällen firades Elmia Scandinavian Horse Show med stor middag och fest. Under Grand Prix Party hyllades några av ridsportsveriges härligaste profiler. Ulla Håkanson, Camilla Axelsson, Stephanie Holmén, Mads Hendeliowitz och Peder Fredricson uppmärksammades för sina insatser under året och för sin gärning inom ridsporten.

30 september 2016 Läs mer
Malin Rinné och Scharmeur

Stämningen var på topp på dressyrarenan när Malin Rinné och Scharmeur red hem vinsten i ALFAB FEI Grand Prix. Av 21 ekipage var det de som var bäst under lördagen på Elmia Scandinavian Horse Show.  

29 oktober 2016 Läs mer

Sista man ut i omhoppningen blev också klassens segrare. Karin Martinsen och hennes Järta (SWB) tog hem segern i 7-årsfinalen under lördagen inför fullsatta läkare på Elmia Scandinavian Horse Show. 

29 oktober 2016 Läs mer
Jüri Sokolovski och Mama Mia segerritt

Under lördagen avgjordes finalen för 6-åriga hästar i en fullsatt arena på Elmia Scandinavian Horse Show. Jüri Sokolovski, Skyrup Country Club, var dubbelnolla i klassen och vann med hästen Mama Mia. 

29 oktober 2016 Läs mer