Ny storsatsning på Elmia Scandinavian Horse Show

Volkswagen Grand Prix hoppning, Volkswagen Rising Star och Volkswagen Grand Prix Kür är alla del i årets stora satsning på Elmia Scandinavian Horse Show. I ett samarbete med Länsförsäkringar och Agria Djurförsäkring satsar Volkswagen stort på tävlingarna i Jönköping där de totalt kommer att dela ut 1,5 miljon kronor inklusive en bil i premier!

Elmia Scandinavian Horse Show blev en succé vid premiären 2016 och genom satsningen från Volkswagen, Länsförsäkringar och Agria Djurförsäkring kommer tävlingarna att kunna växa och bli ännu större och bättre 2017. 

Volkswagen Grand Prix
Till hoppningens Grand Prix kommer det att erbjudas plats för 38 hoppryttare, varav hela den Svenska eliten kommer att finnas på plats på Elmia Scandinavian Horse Show.

De 25 bästa ryttarna på rankingen bjuds in till tävlingarna, dessutom kommer två wild card att delas ut från arrangören. Utöver det kommer de tre främst placerade ryttarna från VW Grevlunda Grand Prix att vara välkomna till Elmia. Direktkvalificerade ryttare är vinnaren från Falsterbo VW Trophy samt fjolårsvinnaren från Volkswagen Grand Prix 2016 och de 12 högst rankade ryttarna från FEI´s ranking lista. Likaså vinnaren av Runsten Grand Prix kommer att bjudas in.

Nytt för i år är att även sex internationella ryttare kommer att bjudas in och få chansen att rida om de stora prispengarna. I söndagens stora Grand Prix rider de 26 främsta ryttarna om 100 000 kronor i första pris och en ny VW Polo värde ca 270 000 kronor. 

Volkswagen Rising Star
Årets stora nyhet på Elmia Scandinavian Horse Show är Volkswagen Rising Star, en tävling för ryttare på 120 nivå.  Det ger inte bara ryttarna på den här nivån möjligheten att få rida på en fantastisk tävlingsplats, med de allra bästa ryttarna, det bidrar också till att göra Elmia Scandinavian Horse Show till en mötesplats för alla. 

Tävlingen är öppen för ryttaremed svensk tävlingslicens som under åren fr.o.m. 2015 t.o.m. 2017 inte startat i 1.45 eller högre och/eller inte blivit placerade i 1.40 eller högre. Hästarna ska vara 7 år eller äldre, d.v.s. vara födda 2010 eller tidigare.

Börja kvala kan man göra fr.o.m. den 1 juni på samtliga regionala- och högre tävlingar i Sverige. Kvalen sker i 1.20 och 1.25 klasser där de två bästa resultaten räknas varje vecka.

Ett 70 tal ryttare kommer att kvala in till VW Rising Star och få möjligheten att rida på Elmia Scandinavian Horse Show.

På Elmia består semifinalerna av två hoppningar som rids på höjden 1.20 respektive 1.25. De 30 bästa ekipagen från de två semifinal-hoppningarna tar sig vidare till den prestigefyllda finalen som kommer att avgöras inne på stora banan.

Volkswagen Grand Prix Kür
Volkswagen och Agria Djurförsäkring väljer även att satsa stort på dressyren på Elmia Scandinavian Horse Show i år genom Volkswagen Grand Prix Kür. 

Sveriges allra bästa dressyrryttare blir inbjudna till tävlingarna för att göra upp i de två prestigefyllda dressyrklasserna. På lördagen rider ryttarna Grand Prix och på söndagen går dressyrens stora höjdpunkt, Volkswagen Grand Prix Kür av stapeln. 

Volkswagen Grand Prix Kür kommer att erbjuda plats till 15 av Sveriges bästa dressyrryttare. Ryttarna kommer att tas ut på seniorrankingen och dessutom har arrangören möjlighet att dela ut två Wild Card till tävlingarna.

Information om anmälan kommer inom kort och att man kan kvala fr.o.m. 1 juni.
Ingen intresseanmälan behövs.

Publicerad
2017-04-07