Elmia Scandinavian Horse Show ger landets ridskolor tid i rampljuset

Under årets Elmia Scandinavian Horse Show ges landets alla fantastiska ridskolor en chans att få uppträda med ett egendesignat shownummer under onsdagens kvällsshow.

Elmia Scandinavian Horse Show presenterar ridskolekampen i samarbete med Länsförsäkringar Jönköping

- Vi vill uppmärksamma alla fantastiska ridskolor runtom i landet och ge dem lite tid i spotlighten, säger Lisen Bratt Fredricson, en av tävlingsledarna för Elmia Scandinavian Horse Show.

Uppträdandet man letar efter ska vara ett fartfyllt shownummer på maximalt fem minuter, men precis vad det ska innehålla kan såklart variera.

- Har ni något som gör din ridskola alldeles unik? Har ni voltige? Är ni riktigt bra på kadrilj? Har ni någon grupp som är grymma på Working Equitation? Låt fantasin flöda! menar Lisen.

Tävlingsbidraget filmas och ska sedan skickas in för bedömning till tävlingsjuryn, som består av tävlingsledarna Lisen Bratt Fredricsson, Jana Wannius, Sylve Söderstrand och Henrietta Hansson, Länsförsäkringar Jönköping.

- Ridskolan är grunden för all vår ridutbildning och hamnar många gånger i skymundan för eliten. Därför känns det roligt att få vara med och lyfta fram dem lite extra under Elmia Scandinavian Horse Show, säger Henrietta Hansson, VD för Länsförsäkringar Jönköping som är med och sponsrar inslaget.

Vinnande ridskola presenteras den 20 september och då gäller det att snabbt förbereda för avfärd mot Jönköping. Förutom möjligheten att uppträda får vinnande ridskola ett eget specialdesignat hinder!

Frågor ställs till Maria Stigsson, 073-410 09 21
Tävlingsbidrag mejlas till: kristina.berggren@elmia.se

Elmia Scandinavian Horse Show anordnas 10-14 oktober av Elmia AB och Scandinavian Horse Event Production AB.

Scandinavian Horse Event Production är ett eventföretag som drivs av Lisen Bratt Fredricsson, Sylve Söderstrand och Jana Wannius.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen mässor inom en rad affärsområden, inklusive kongresser, konferenser och event.

Publicerad
2018-07-05
Bilder