Shoppa din blivande OS-häst på Elmia

Selekteringsprocessen är nu klar och det står klart vilka 30 unghästar som har blivit utvalda till auktionen Swedish Select Horse Sales. Den uppskattade auktionen hålls i år för allra första gången på Elmia Scandinavian Horse Show.

utan logga

Foto: Haide Westring

Swedish Select Horse Sales är Sveriges mest populära auktion för hopphästar. Den hålls för elfte året i rad och för första gången på Elmia Scandinavian Horse Show fredag 28 oktober kl. 19.00 . Förra årets hästar såldes för ett snittpris på hela 194 000 kr som ger en total omsättning genom åren på sammanlagt 6 195 000 kr.

Årets 30 hästar har valts ut från selekteringar i Skåne 29 augusti och i Örebro 30 augusti. Det här årets upplaga bjuder på en gedigen unghästkatalog, med bland annat brodern till OS-hästen All In. Gänget bakom SSHS är Royne Zetterman, Pia Levin, Erik Jerneld och Lisen Bratt Fredricson. De har som mål att leverera en auktion av högsta kvalitet för både säljare och köpare.

-  Vi är alla överens om att årets auktion innehåller det starkaste startfältet någonsin. Det är väldigt kul att se att kvaliteten på hästarna som kommer till uttagningarna hela tiden blir bättre och bättre. Det är ett tecken på att vi lyckats skapa en auktion som erbjuder det bästa för både köpare och säljare, säger Erik Jerneld en av initiativtagarna till Swedish Select Horse Sales.

Passa på att spana in katalogen med bilder och filmer på de utvalda hästarna inför auktionen. Här hittar du hela unghästkatalogen.

Publicerad
2016-10-12
Bilder
SSHS auktion
Erik Jerneld