Lina Dolk ser fram emot att rida på Elmia

Lina Dolk, det talangfulla dressyrlöftet, från Sparreholm är en av ryttarna som ska rida på Elmia Scandinavian Horse Show i oktober. Med sig har hon tre hästar, bland annat Biggles som är ett välkänt namn inom dressyrvärlden.  

lina dolk

Foto: Privat

Hemma på gården har 19-åringen sex hästar i träning som hon tävlar med i Sverige och utomlands. Hon beskriver sig själv som en hästtjej ända in i själen, som älskar hästar och ridsporten och brinner för att hela tiden lära sig mer. Till sin hjälp har Lina den rutinerade kompanjonen Biggles, som tidigare reds av landslagsryttaren tillika Linas tränare, Kristian von Krusenstierna.

- Varje gång jag tränar Biggles så blir det en aha-upplevelse. Gör jag rätt så blir det rätt, precis som en läromästare ska vara, berättar Lina Dolk.


Biggles är en häst som Lina tidigare beundrat ifrån läktarplats när han tävlades av Kristian. När hon fick chansen att provrida honom kändes det overkligt, Lina berättar att hon var alldeles fnittrig och nervös över att få rida honom. Under Elmia Scandinavian Horse Show är ekipagets mål att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge som går i Friends Arena senare i vinter.


- Biggles och jag har stora chanser att rida till oss hög placering. Vi brukar bli bättre desto svårare det är, säger Lina om hennes chanser på Elmia Scandinavian Horse Show.


På frågan vad hon mest ser fram emot med Elmia Scandinavian Horse Show svarar Lina "det jag ser fram emot mest är att både dressyr och hoppning går på samma ställe, men hela atmosfären ska bli en höjdare."


Lina är med i Knytkalaset/ Plantskolan som är ett projekt för att stärka dressyrsporten i Sverige och hon driver även en välbesökt blogg.

 

Publicerad
2016-10-03
Bilder