Auktion för hopphästar till Elmia

Den populära hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales kommer att arrangeras på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Lisen Bratt Fredricson, som är en av grundarna till auktionen och som också är en av initiativtagarna till det nya stora hästarrangemanget, vill att auktionen ska ingå i evenemanget i Jönköping.

Den populära hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales kommer att arrangeras på Elmia Scandianvian Horse Show, som får premiär 26-30 oktober på Elmia i Jönköping. Lisen Bratt Fredricson är en av grundarna till auktionen. FOTO: Lena Saugen.

— Vi vet att vi är en viktig marknadsplats för den svenska uppfödaren då deras hästar varit mest representerade på auktionen och det vill vi fortsätta att vara. Auktionen är också en indikation på framtidshästen, en inspiration till uppfödarna. Att se så många bra hästar i sporten nu som kommer igenom auktionen är också otroligt inspirerande för oss, därför är det alltid kul nu när våren närmar sig och vi kommer börja ta in intresseanmälningar för selektering, säger Lisen Bratt Fredricson.

Auktionen Swedish Select Horse Sales är Sveriges enda hopphästauktion och har arrangerats i tio år i skånska Flyinge. Auktionen har alltid haft en mix av treåriga svenskfödda och utlandsregistrerade hopphästar, och det kommer man att fortsätta med nu på Elmia Scandinavian Horse Show. Det nya hästarrangemanget, som även omfattar tävlingar, shower och mässa, får premiär 26-30 oktober.

— Vi är väldigt nöjda med de 10 år vi haft på Flyinge men nu får vi den här möjligheten att växa på sikt och förnya oss och det gör vi bäst på ESHS, säger Lisen Bratt Fredricson.

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras den 26-30 oktober 2016 i Jönköping. Huvudsponsor är Agria.

Publicerad
2016-03-03