Om evenemanget

I höst är det återigen dags för årets stora hästevenemang på Elmia i Jönköping. Den 10–14 oktober 2018 blir det nationella tävlingar i hoppning och dressyr i den nya huvudarenan med över 3 000 läktarplatser. Utöver att se alla tävlingar kan du även besöka mässan med massor av utställare som har allt för sporten och livet därtill. Under samma tak avgörs även Sveriges enda hopphästauktion.

Hoppning

Nationella tävlingar i hoppning med klasser för allt från ponny till senior elit. Efter förra årets succé kommer vi att lägga ännu mer vikt på unghästklasser. Det kommer även bli utmärkelser till framtida stjärnor bland såväl ryttare som hästar. Under Elmia Scandinavian Horse Show 2017 höll Peder Fredricson en mycket uppskattad clinic, även i år blir det en helkväll med clinic med en av våra största världsstjärnor i hoppning. I pauserna mellan tävlingarna får du se shower som underhåller och inspirerar. 

Dressyr

Nationella tävlingar i dressyr i en internationell miljö med tävlingar för allt från unghästar till Grand Prix Kür. Även i år läggs det stor vikt på unghästklasser. Utmärkelser till framtida stjärnor bland såväl ryttare som hästar kommer också att uppmärksammas. I pauserna mellan tävlingarna får du se shower som underhåller och inspirerar.  

Mässa

Under samma tak som tävlingarna besöker du en mässa med utställare som är verksamma inom branschen. De visar allt från maskiner och lösningar för optimerad hästhållning till utrustning och kläder för ett aktivt hästliv. Specialister inom olika områden är på plats och det blir erbjudanden för ryttaren, både liten som stor.

Auktion 

Sveriges enda hopphästauktion, Swedish Select Horse Sales tar åter igen plats i arenan. En i Sverige helt unik hopphästauktion med en mix av treåriga svenskfödda och utlandsregistrerade hopphästar hålls även i år på Elmia.

Auktionen startar på kvällstid och innan dess bjuds det på en välkomstdrink på röda mattan med pressfotografer. Under kvällen serveras en trerättersmiddag med vin. Intresset för auktionen är stort och allt filmas från början till slut. Det finns också möjlighet att se det som händer från läktaren. 


 

Huvudsponsorer:

Agria Djurförsäkring logotyp


Sponsorer: