Subcontractor InnoDex – innovationsarena som lockar

Unika produkter, nya material och innovativa konstruktioner. Innovationsarenan Subcontractor InnoDex har de senaste åren lockat mängder av designers och konstruktörer under Elmia Subcontractor. Så också i år.

– Det här var det häftigaste jag har sett.

Entreprenören Patrik Möller tittar på en av alla unika innovationer på Subcontractor InnoDex. Han granskar det 3D-printade materialet igen och skakar på huvudet.

– Hur lyckas man med något sådant här? Jag håller på mycket med 3D-printning och kan inte förstå hur det är möjligt att få den här sammansättningen, strukturen och rörelsen på materialet, säger han och skrattar.

Patrik Möller är en av de många besökare på Elmia Subcontractor som stannar till på innovationsarenan, som är skapad i samarbete med Swerea och Almi. Många återkommer dessutom flera gånger.

– Vi hade några kommunala tjänstemän som var här i går. I dag på förmiddagen var de här igen, med ett par ytterligare från kontoret, berättar Werner Hilliges, innovationsrådgivare på Almi.

Patrik Gunnarsson jobbar som labbtekniker på Jönköping University, där han hjälper forskare och studenter med olika experiment.

– I och med att vi jobbar med mycket olika material och tillverkning brukar vi åka hit för att få inspiration. Det finns väldigt mycket att titta på, vissa grejer tror man inte ens är möjliga, säger han.

För konstruktören Jakob Lignell, på Certex, var det premiär på Elmia Subcontractor och första stoppet blev just Subcontractor InnoDex.

– Jag hade förväntningar att besöket här skulle bli intressant och det blev spännande så fort man kom innanför dörren.

– Vi är främst på jakt efter sådant som vi kan använda i vår egen tillverkning. Och här finns det mycket man kan lära sig av. Det är kul att se alla nya grejer, när folk verkligen har tänkt utanför boxen.

Publicerad
2016-11-10
Bilder