PlasTactic visar på plastens ljusa framtid

Plastens framtid är ljusare än någonsin. Så länge som vi bara använder den på rätt sätt. Det är den röda tråden på Elmia Polymer. Kom hit och inspireras av nya material, spännande innovationer och inspirerande föredrag.

PlasTactic är en material- och innovationsutställning som Elmia Polymer arrangerar tillsammans med Materialbiblioteket. I år tar PlasTactic sikte på plastens roll i en allt mer miljömedveten framtid, där vi måste lära oss att använda våra plaster på ett ansvarsfullt sätt. Inför en sådan framtid är det viktigt att visa på plasternas alla fördelar för miljösmart produktutveckling.

Fokus på materialutställningen i monter C02:14 är plastens mest positiva egenskaper som tekniska prestanda och fantastiska förutsättningar för en mer hållbar framtid. Den röda tråden fortsätter på Stora scenen i Lobby Syd där även scenprogrammet inom ämnet hålls under mässan. 

Urval av öppna föredrag inom PlasTactic på scenen i Lobby Syd: 

A path toward the circular bioeconomy – from the field to the factory floor 

Onsdag 16 maj, klockan 15.00–15.30

Jeremiah Dutton, grundare av Trifilon som tillverkar lättviktsmaterial av biokompositer, om kommande utmaningar på vägen mot en grönare framtid.

 

Framtidens hållbara plaster 

Torsdag 17 maj, klockan 13.00–13.30. 

Björn Florman, grundare av Materialbiblioteket, reder ut de viktigaste frågorna för dig som produktutvecklar med plaster som konstruktionsmaterial. 

Publicerad
2018-05-15
Bilder