En digital arena i en analog värld

Det är mindre än ett halvår kvar till dess att portarna slås upp till Produktionsmässorna. Vad händer just nu och vad kommer arenan fyllas av? Vi möter projektledarna för en liten pratstund.

Hur ser bokningsläget ut, vilka utställare kommer vara på plats?
- Vi har nästan fyllt hallarna. Flera av mässorna är snart fullbokade och vi kommer ha både nya och återkommande företag på plats. Vi ligger väldigt bra till enligt vår plan, säger Ann Kittendorff, projektledare på Elmia.

2018 blir Elmia Produktionsmässor större än någonsin med hela sex branscher samlade under samma tak. Där finns alla förutsättningar för att kompetenser sammanfogas, synergier föds och affären kommer definitivt stå i fokus. Men hur ska allt sys ihop?

- Vi kommer bland annat ha ett gemensamt program och gemensamma aktiviteter som den röda tråden mellan mässorna och branscherna. Olika teman kommer att genomsyra dagarna och det blir en bra mix av inspiration och teknik i programmet. Branschspecifika frågor kommer också självklart lyftas, berättar Tanja Lundberg, projektledare på Elmia.

I februari kommer delar av programmet att börja släppas. Men en liten sneak peak fick vi under samtalet.

- Vi kan säga så mycket som att nya häftiga saker är på gång kopplat till digitalisering, något vi går ut med mer detaljer kring i början av nästa år, avslöjar Ann och fortsätter, vi kommer ha mycket demoaktiviteter och möjligheter att testa teknik också.

Ann Kittendorff är projektledare för Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Automation och Tanja Lundberg är projektledare för Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningstekniks, Elmia Plåt och Elmia 3D.

Publicerad
2017-12-11
Bilder
Ann Kittendorff och Tanja Lundberg, båda projektledare för Produktionsmässorna ger en inblick i vad som kommer att fylla arenan 2018.
Ann Kittendorff och Tanja Lundberg, båda projektledare för Produktionsmässorna ger en inblick i vad som kommer att fylla arenan 2018.