Tog hem en order – på mässans första dag

Redan under mässans första dag lyckades Krauss Maffei göra affärer – direkt på plats. Två maskiner såldes och Jan Pettersson, vd på Krauss Maffei Sverige, är mycket nöjd.

– Mässan är helt enligt mina förväntningar: stor publik och många nyheter. Här finns våra kunder inom plastindustrin, säger Jan Pettersson. 

Något som var väldigt glädjande för honom var just när företaget lyckades ta hem en order redan under mässans första dag. Bara ett fåtal timmar in på dagen och Krauss Maffei säljer två maskiner.

– Visst knyts det många kontakter här som på längre sikt leder till affärer, men det är inte lika vanligt att affärer görs på plats. Vi är väldigt nöjda, säger Jan Pettersson, och fortsätter:

–  Å andra sidan är mässan den bästa marknadsplatsen för att lyckas med sådant.

Maskiner i drift är ett stort inslag under Elmia Polymer. I Krauss Maffeis monter kan man se en helelektrisk maskin och en hydraulisk, fokus ligger på energibesparing. Jan Pettersson tycker det bästa med mässan är att man under fyra dagar får möjlighet att ta del av allt från ny teknik och innovativa produktionsmetoder till det senaste inom polymera material.

–  Jag har varit i branschen i snart 41 år och deltagit på många mässor. Men Elmia Polymer är säkerligen en plats man återvänder till, en levande marknadsplats för hela branschen.

Publicerad
2012-05-09
Bilder
Redan på mässans första dag lyckades Krauss Maffei sälja två maskiner – direkt på plats. Jan Pettersson, vd på Krauss Maffei Sverige blev glatt överraskad.