Norska plastbranschen till Elmia Polymer

Den 8-11 maj samlas plast- och gummiindustrin på Elmia Polymer i Jönköping. I år med extra förstärkning från vårt västra grannland, då den norska branschföreningen Forum for sprøytestøping arrangerar sin årliga vårkonferens på mässan.

– Vi vill se ny teknik, och den finns på Elmia Polymer, säger Lars Stenerud, ordförande för Forum for sprøytestøping.

Forum for sprøytestøping, som bl.a. samlar norska plastbearbetarna inom formsprutning, möts två gånger per år. Men eftersom plast- och gummibranschen i Norge är förhållandevis liten söker de sig nu utanför landets gränser. I maj kommer de, tillsammans med FoU-stiftelsen SINTEF Materialer og Kjemi, till Elmia Polymer i Jönköping.

– Vi ser fram emot att träffa våra svenska branschkollegor, utbyta erfarenheter och se vad de har på gång, säger Lars Stenerud.

Den svenska branschens leverantörer ser mycket positivt på att Forum for sprøytestøping förlägger sin årliga vårkonferens till Elmia Polymer.

– Det visar hur viktig Elmia Polymer är i branschen, även i våra grannländer. Att de kommer till mässan är en bra start för att skapa ett bredare nordiskt samarbete. Det behövs för att vi ska stå oss i konkurrensen i Europa, säger Jan Pettersson, VD, Krauss-Maffei Sverige.

Även på Elmia ser man fram emot att få hälsa den norska branschen välkommen.

– Elmia Polymer ska vara en marknadsplats för hela plast- och gummiindustrin. Att norska Forum for sprøytestøping förlägger sin vårkonferens här är ett kvitto på mässans betydelse för industrin i hela Norden, säger Karla Eklund, projektledare för Elmia Polymer.

Elmia Polymer arrangeras 8–11 maj 2012. Parallellt hålls mässorna Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik samt satsningen Elmia Material & Maskin.

Publicerad
2012-02-06