Mälarplast besökte Elmia Polymer på bred front

Mälarplast i Eskiltuna hade helstängt fredagen den 24 april och det berodde varken på klämdagar eller influensatider. Skälet var att hela produktionsgänget befann sig på Elmia Polymer i Jönköping.

Heldagen i den småländska residensstaden har varit planerad ända sedan årsskiftet. Vilket ni säkert redan listat ut. Du slår inte gärna igen två fabriker en vanlig vardag utan vidare.

Lasse Larsson, produktionschef på Mälarplast, känner dock att man tagit ett klokt och uppskattat initiativ. På fredagsförmiddagen rullade den beställda bussen från Tuna Trafik in framför Elmias norra entré. Ombord satt det 24 förväntansfulla mässbesökare.

– Bakgrunden är att vi haft ett riktigt högtryck under hösten och vintern. Vi har upplevt några rejäla rekordmånader, berättar Lasse och förklarar att man vill visa medarbetarna sin uppskattning för de insatser som gjorts under den här intensiva och ansträngande perioden.

– Personalen måste få för att kunna ge. Vi tycker det är viktigt. Personalsidan glöms ofta bort när det pratas om nyckeltal. Men allting följs åt. En sund och vettig personalvård ingår i sammanhanget, menar han.

Men Lasse ser även andra positiva effekter av resan.
– Ja, det här är inte bara personalvård. Besöket är lika mycket en fråga om kompetenshöjning. Nu är hela produktionsgänget med på mässan och får lära sig nya saker. Det har stort värde att alla inkluderas i den processen.

Elmia Polymer måste dessutom vara skräddarsydd för er del?
– Verkligen. Det är till 100 procent det här vi håller på med, intygar Lasse.

Vad på mässan har det talats mest om i bussen på vägen hit?
– Snacket har kretsat väldigt mycket kring maskiner och automation skulle jag vilja säga, konstaterar han och tillägger avslutningsvis:

– Teknikerna har varit med tidigare, men det är sällan hela produktionen kan följa med på det här sättet. Det känns riktigt kul. Det ska inte vara några skiftningar personal emellan. Alla är lika viktiga oavsett befattning. Alla kan bidra och hitta idéer under mässan som vi kan ta tillvara på i vårt företag. 

Publicerad
2015-05-22
Bilder
Polymermässan i Jönköping istället för jobbet på Mälarplast i Eskilstuna. Det sörmländska plastlegotillverkaren använde mässan till personalvård och kompetenshöjning och drog söderut i samlad trupp.
Polymermässan i Jönköping istället för jobbet på Mälarplast i Eskilstuna. Det sörmländska plastlegotillverkaren använde mässan till personalvård och kompetenshöjning och drog söderut i samlad trupp.