Komplett plastfabrik på mässgolvet

Den som vill se ny utrustning och nya maskiner bör styra färden mot Elmia Polymer där företagen visar sina nyheter. Ett av dessa är Plamako som introducerar en ny maskin för den skandinaviska marknaden.

Elmia Polymer är en mässa där du förutom att se nyheter, också har chans att få se hur maskiner och utrustning verkligen fungerar. Plamako i Anderstorp som levererar maskiner, robotar och automationslösningar för plastindustrin, bygger tillsammans med Plamex Automation upp en komplett plastfabrik på mässgolvet där besökaren direkt kan se hur maskinerna fungerar.

   – Det är vår största mässatsning någonsin. Vi är en komplett leverantör och det vill vi också visa på mässan, säger Christer Stureson, vd på Plamako.

En intressant nyhet är förstås den nya maskinen Mercury ME1000 som gör det möjligt att bearbeta nya och komplexa material och som därför kan användas i avancerade applikationer.

   – Det öppnar upp nya möjligheter för plast som ersättare för metall och andra material.

Mercury-maskinen har ett unikt koncept där traditionella pelare har blivit utbytta mot sidoguidning vilket ger 70 procent större formuppspänningsyta.

En annan nyhet är att Plamako så sent som förra veckan knutit till sig en ny samarbetspartner, Intenzo Polymers AB, som ska levererar material till plastindustrin.

Publicerad
2012-04-27