Inspirerande lösningar med framtidens plaster

Design och konstruktion är grundläggande stadier på vägen till en genomförd affär. På Elmia Polymer 2015 läggs grunden på flera sätt, inte minst genom inspirationsforumet PlasTactic. Där synas nya material, tillverkningsmetoder och tankesätt inom exempelvis metallersättning, bioplaster och kompositer.

Inspirerande lösningar med framtidens plaster är viktiga inslag på Elmia Polymer.
Det visar sig också genom att mässan besöks av grupper som designers och konstruktörer. De har en tidig och betydelsefull position i produktutvecklingen och därmed även i affärskedjan.
– Industridesigners är intresserade av mjuka värden, som hur plasten känns och låter. Men de behöver naturligtvis även en teknisk vinkel och mässan är perfekt för att presentera branschen på designerns planhalva, säger Björn Florman på Materialbiblioteket som ansvarar för inspirationsforumet PlasTactic på Elmia Polymer.

Han har upplevt responsen vid tidigare mässupplagor och vet betydelsen av att presentera nya tankesätt.
– Elmia Polymer och PlastTactic har ett långsiktigt perspektiv och tar ett tidigt grepp om produktutvecklingsprocessen. De här besökarna är världsmästare på att spara bra idéer och när de ser ett intressant material hamnar det ofta i nya produkter. Det är därför PlasTactic fungerar.

Publicerad
2015-03-27
Bilder
Björn Florman, Materialbiblioteket.
Björn Florman, Materialbiblioteket.