Hjul med unik design tar plats på ICC

En företagslogga är inga problem. Eller en symbol för den avdelning som vagnen tillhör. På Elmia Subcontractor visar TENTE vilka oändliga möjligheter som serien Linea erbjuder kunden.

– Vår lösning med mönster på hjulen är unik, säger Linus Snis som jobbar med marknadsföring på TENTE Skandinavien.

Serien Linea från TENTE går att designa efter kundens behov.

I år syns TENTE på två platser under Elmia Subcontractor. Dels i en monter där olika mobilitetsnyheter presenteras, dels på nya möbelsatsningen Interior Competence & Components (ICC). TENTEs huvudnummer på ICC är Linea – en dubbelhjulsserie i syntetiskt material.

– Det som gör den unik är möjligheten att trycka mönster på sidorna av hjulen för att exempelvis marknadsföra med en logga eller kontaktuppgifter. Större varuhus/sjukhus kan ”koda” vagnarna via hjulsidorna, vilket blir billigare än att ha olika färger på dem, säger Linus Snis.

Linea har funnits på marknaden under flera år och har rönt stor uppskattning bland kunderna för sin funktion och stabilitet. Eftersom hjulen är tillverkade av syntetiskt material är de mer flexibla än de med metalbyglar och klarar därför stötar mycket bättre.

– Dessutom tillverkar vi våra hjul i Europa och de är testade enligt Din-EN-standarder. Det är i första hand en kvalitetsprodukt, därefter finns det möjlighet att göra sin produkt unik, säger Linus Snis.

Samtidigt handlar det inte bara om ren design. Det finns även en praktisk sida av att kunna märka hjulen – det är lättare att hålla koll på vagnarna utan att behöva koda dem.

– Inom inredning är det unikt med en kontorsstol där sittdynan har samma mönster som sidan av hjulen, eller en tv-bänk med samma mönster som fondtapeten bakom. Börjar man väl bolla idéer går det att komma på hur mycket som helst. Vi har exempelvis precis börjat testa med kromade sidor, säger Linus Snis.

Publicerad
2016-10-25
Bilder
Serien Linea från TENTE går att designa efter kundens behov.
Serien Linea från TENTE går att designa efter kundens behov.
Linus Snis, TENTE Skandinavien
Linus Snis, TENTE Skandinavien