En hel produktionslina på mässgolvet

Från ax till limpa. Ett unikt tillfälle att se tillverkningsprocessen och samarbetet mellan två företag. På Elmia Polymer har Labotek och Engel byggt upp en autentisk lösning och visar upp en produktionsanläggning på mässgolvet.

Labotek Nordic är en av de ledande leverantörerna av kringutrustning till plastindustrin på den nordiska marknaden. De erbjuder både hela anläggningar och fristående enskilda produkter. Och på Elmia Polymer visar de upp sin nya gravitationstorkare.

– Det är en världsnyhet. Det går ut på att man torkar precis så mycket granulat som man behöver. Det är något som vi aldrig har visat i drift på någon mässa tidigare, säger Jonas Svensson på Labotek Nordic AB.

Dessutom visar de upp sig tillsammans med Engel Sverige, dotterbolag inom Engelkoncernen. Gemensamt har de byggt upp en produktionsanläggning på mässgolvet som visar tillverkningsprocessen – från granulat till den färdiga plastprodukten, som i det här fallet är en bildetalj (hållare till en stol) till Volvo.

– Vi har byggt upp det så att det ser ut som det gör i fabriken, säger Jonas Svensson.

Till vardags bygger de båda företagen upp fabriker tillsammans och då passade det perfekt att även visa upp det på mässan.

– I branschen handlar det mer och mer om att man ska göra ett helt koncept och kunderna efterfrågar än mer kompletta lösningar. Det här visar på att bra samarbete mellan våra företag, säger Jonas Svensson.

Publicerad
2012-05-08
Bilder
Från vänster: Franz Van Lockhorts, Engel Sverige och Jonas Svensson, Labotek Nordic.