Dan Carlsson, Centramec: ”Viktigt att vara här”

Att synas på Elmia Polymer är något självklart för Centramec. Tillsammans med Rapid har de i år en utställningsyta på 100 kvadratmeter, med flera produkter i montern.
– Mässan är oerhört viktig för oss. Vårt deltagande visar att vi satsar på framtiden, säger Dan Carlsson, vd på företaget.

Centramec erbjuder många olika transportlösningar, allt från enkla vakuumtransporter till komplexa centralsystem. Företaget utför egna beräkningar, temperering och dosering – allt för att kundanpassa systemlösningarna.
– 2015 har börjat väldigt bra för oss. Vi har många nya uppdrag på gång. Det senaste är att vi ska förse Elasto Swedens nya linje med alla typer av råvaror, såsom pulver, granulat och polymera gummiblandningar, säger Dan Carlsson.

Centramec har varit en återkommande utställare på Elmia Polymer sedan starten 2009. I år har de valt att satsa lite extra och bjudit in Rapid som samarbetspartner. Tillsammans ställer de ut på en yta av 100 kvadratmeter. Centramec säljer Rapids plastkvarnar bland annat.
– Att vi väljer att komma tillbaka till Elmia tyder på att våra tidigare deltaganden har varit framgångsrika helt enkelt. Det är här framtiden finns. Våra befintliga kunder, men också alla potentiella, säger Tobias Myrberg, säljare på Centramec.

– Här finns kunskapen och kompetensen som branschen besitter. Och för att visa hur viktigt det är att vara här låter vi i princip hela företaget följa med.

I montern visar Centramec bland annat en ny doserare från Somos och olika transportlösningar från MTF. På plats finns sju anställda inom företaget som svarar på besökarnas frågor. Bland Centramecs stora kunder finns ABB, Tetra Pak och Ericsson. Företaget jobbar främst i Sverige men har levererat systemlösningar även till USA. 

Publicerad
2015-04-22
Bilder
Tobias Myrberg och Dan Carlsson från Centramec.
Tobias Myrberg och Dan Carlsson från Centramec.