BMW:s designer om vikten av lätthet

Hilke Schaer, Head of Design Advanced Materials hos BMW Group, håller föredrag på mässan. Om hur fordonsjättens designers jobbar med polymera material.

Lättvikt blir allt viktigare i varje steg av produktutvecklingen inom fordon. För BMW är det ett centralt område.
   – De viktbesparande egenskaperna är plasternas största fördel. Men de ger också andra vinster som materialprestanda, flexibilitet, enkel tillverkning, kostnadseffektivitet och återvinning, säger Hilke Schaer.

BMW är kända för hög kvalitet och exklusivitet, men också för sitt arbete med lätta konstruktioner. Här finns ett vinnande samband, menar Hilke Schaer.
   – I detta sammanhang ger utvecklade och förbättrade polymerer inte bara funktionella fördelar, utan stärker också känslan av det högkvalitativa hantverk som kunderna förväntar sig av BMW. Genom blandning, struktur, ytfinish och genom att kombinera polymerer med andra material har vi hittat nya vägar att förbättra både plasternas utseende och kvalitet – tekniker som tystar rykten om plasten som enbart ett lågkostnadsmaterial, säger hon och fortsätter:
   – Våra tekniker bidrar i stället till att stärka känsla, karaktär och designvärden, kvaliteter som betyder väldigt mycket för BMW som varumärke.   

Plast och emotionalitet i framtiden, PlasTactic Arenan,
Hall B, 10 maj kl. 14.15.

Publicerad
2012-04-20