BHV satsar med ny höghastighetsfräs

BHV Verktyg i Bredaryd satsade på en 5-axlig höghastighetsfräs i höstas. Med sju stycken palettstationer utnyttjar maskinen tiden till max.
– Vi är i full gång med att erbjuda våra tjänster, säger Ulf Hjalmarsson, från BHV.

Nästan 50 år av verktygstillverkning gör att BHV har såväl erfarenheten som kunskapen för att tillverka formverktyg av högsta klass. Dessutom finns det en investeringsvilja som gör att företaget alltid ser till att ha de bästa förutsättningarna för en effektiv produktion.

Den 5-axliga höghastighetsfräsen är ett led i den filosofin.

– Den utför finfräsning och utnyttjar tiden med sina sju palettstationer. Samtidigt som den är obemannad utför den arbetet med hög precision, säger Ulf Hjalmarsson.

Han står i montern tillsammans med Jonas Laigar från Cape Technology, som arbetar med produktutveckling, konstruktion och design. För ett år sedan gick BHC in som delägare i Cape.
– På så sätt kan vi erbjuda hela kedjan – ett helhetsgrepp, säger Ulf Hjalmarsson.

Det har varit bra med besökare i BHV:s monter och under onsdagen var det så pass många att Ulf Hjalmarsson fick be några att gå en runda, för att sedan komma tillbaka. Samtidigt har det varit helt rätt besökare för BHV.
– Det känns positivt och vi har haft många som har frågat oss om vi kan hjälpa dem med ett problem. Sedan vet man ju aldrig om det blir något förrän det finns en order. Men, som sagt, det känns positivt, säger han.

Publicerad
2015-04-23
Bilder
Ulf Hjalmarsson, till vänster, och Jonas Laigar är väldigt nöjda med de besökare som dykt upp i montern på Elmia Polymer.
Ulf Hjalmarsson, till vänster, och Jonas Laigar är väldigt nöjda med de besökare som dykt upp i montern på Elmia Polymer.