3D-maskinen som väckt eko

Tyska Arburgs 3D-Freeformer för tillverkning av plastdetaljer har mötts av ett mycket stort intresse. Nu är maskinen här i Sverige. Arburgs svenska återförsäljare Rafo AB bjuder på en efterlängtad premiär under Elmia Polymer.

Täckelset för den världsunika printermaskinen Freeformer 3D fälldes första gången vid K-mässan 2013 i Düsseldorf. Premiärvisningen fick stor respons. Alla insåg genast vilka möjligheter skapelsen ger. Trycket som uppstod överrumplade nästan Arburg. Suget blev enormt direkt. Men nu är försäljningen igång i Tyskland sedan ett par månader tillbaka. Därmed kan världserövringen fortsätta på nya fronter. Sverige inte minst.
Arburgs svenska återförsäljare, Rafo AB i Mariestad, premiärvisar maskinen under Elmia Polymer.
– Vi ska köra en detalj som vi tror kommer ligga på en cykeltid någonstans runt 15–20 minuter, förklarar Stefan Folkesson som är spindeln i nätet på Rafo och ansvarig för bland annat teknik och försäljning.

Presentationen lär bekräfta styrkan Freeformer maskinen besitter.
– Tanken med den här produkten är att kunden ska kunna använda den till
att köra en prototyp alternativt små volymer. 

Får man en beställning på enbart tio detaljer kan dessa göras i Freeformern
utan verktyg. Du vinner även snabbheten eftersom du slipper bygga en form. Sammantaget reducerar det priset enormt mycket, menar Stefan och kommer i nästa andetag på ytterligare en fördel:
– Vad som är unikt med maskinen är att man använder vanlig standardgranulat. Alltså ingen specialgranulat. På så vis sparar man några kronor till. Specialmaterial har en tendens att vara väldigt dyra. Bordet inuti Freeformer 3D är 230x130 millimeter. Det är bordet som rör sig medan sprutenheten – eller snarare droppfunktionen – står still vertikalt och bygger lager på lager.
– Första varianten av maskinen, som nu släpps, är det två sprutenheter på. Vilket öppnar många möjligheter. Man kan förslagsvis köra stödmaterial i ena sprutan och ett annat material i den andra. Massor av bitar ute på marknaden är ju tvåkomponentskörda idag. Exempelvis skiftnycklar och sågar. Där du håller handen är materialet mjukare.
– Eller så kör man två olika färger. Vi har bland annat gjort ett schackbräde med svarta och vita fyrkanter, avslöjar han, påtagligt road av experimentet i fråga.

Klart är att den här tekniken vidgar perspektiven. Rafo ser chansen att vända sig till helt nya kundsegment. Till exempel verktygsmakare eller prototyptillverkare. I och med att maskinen är kompakt och lätthanterlig kan den placeras lite överallt.
– I princip är det bara att backa in den på kontoret. Allt som krävs är en 380-volts handske i väggen och att man lagrar in sin färdiga programvara. Sedan är det bara att trycka på knappen och köra. Det är inget kylvatten och ingen luft. Det är ingenting i den vägen. Därmed blir det inga utsläpp. Så maskinen är väldigt miljövänlig också, summerar Stefan Folkesson.

Publicerad
2015-04-09
Bilder
Foto: AIRBURG
Foto: AIRBURG